HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή από την Κυριακή - Πού θα χιονίσει (βίντεο)

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει μεγάλο τμήμα της χώρας, από το απόγευμα της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά το έντονο ψύχος, τους θυελλώδεις ανέμους, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» θα φέρει, συγκεκριμένα, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη, βροχές στα κεντρικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας και χιονοπτώσεις, που με τα έως σήμερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι θα εκδηλωθούν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα των κεντρικών και νότιων ηπειρωτικών.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το meteo.gr μπορείτε να δείτε την πορεία των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη έως την ερχόμενη Τρίτη, 7 Ιανουαρίου.



Οι θερμοκρασίες αυτές αναφέρονται σε υψόμετρο 1500 περίπου μέτρων, στάθμη της ατμόσφαιρας η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.


Ηφαιστίων: Η ιστορία του φίλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έδωσε το όνομά του στη νέα κακοκαιρία

"Ηφαιστίων" είναι το όνομα της νέας κακοκαιρίας που βρίσκεται προ των πυλών και θα σαρώσει τη χώρα από την Κυριακή.

Ποιος ήταν όμως ο Ηφαιστίων; Ο Ηφαιστίων, γιος του Αμύντορα, ήταν σύμφωνα με το Wikipedia, αρχαίος Έλληνας στρατηγός και ευγενής της Μακεδονίας.

Ήταν ο στενότερος από όλους τους φίλους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μεγαλωμένοι μαζί από παιδιά. Διακρίθηκε κατά την στρατιωτική υπηρεσία του, καθώς ήταν μέλος των σωματοφυλάκων του Αλεξάνδρου, διοικητής του ιππικού των Εταίρων, καθώς και υπεύθυνος για πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως διπλωματικές αποστολές, γεφύρωση ποταμών, και την εγκαθίδρυση νέων οικισμών. Βρισκόταν σε επικοινωνία με τους Αριστοτέλη και Ξενοκράτη πίσω στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε υποστηρικτής της προσπάθειας του Αλεξάνδρου στο να αναμείξει τους Ελληνικούς με τους Περσικούς τρόπους. Η φιλία του με τον Μέγα Αλέξανδρο ήταν τόσο ονομαστή που πολλοί την έχουν συγκρίνει με αυτήν του Αχιλλέα και του Πατρόκλου.

Παντρεύτηκε τη Δρυπέτη, αδερφή της δεύτερης συζύγου του Αλέξανδρου, της Στατείρας. Όταν ο Ηφαιστίωνας πέθανε στα Εκβότανα στην ηλικία των 32 ετών, ο Αλέξανδρος έπεσε σε μεγάλη θλίψη. Σύντομα έπειτα ζήτησε από τους ιερείς του μαντείου της Σίουα στην Αίγυπτο να αφηρωίσουν τον Ηφαιστίωνα, και έκτοτε ο Ηφαιστίωνας λατρεύτηκε ως θεϊκός ήρωας.

Ο Ηφαιστίων αποτεφρώθηκε στη Βαβυλώνα, με την παρουσία όλων των στρατευμάτων τα οποία και παρακολούθησαν την τελετή. Ο Αλέξανδρος πέθανε 8 μήνες αργότερα, ωστόσο ακόμα και τότε σχεδίαζε την κατασκευή μεγαλοπρεπών μνημείων προς τη μνήμη του φίλου του Ηφαιστίωνα.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια