Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ενημερωτικές εξορμήσεις του Δ.Κατερίνης σε Τοπικές Κοινότητες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχάρου

Μια νέα δράση στον τομέα της υγείας προωθεί ο Δήμος Κατερίνης στην περιφέρεια της πόλης. Πρόκειται για δωρεάν σακχαρομετρήσεις σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, με σκοπό την έρευνα του προδιαβήτη.


Συνδιοργανωτές σ’ αυτή τη δράση είναι ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Ν.Πιερίας με τη στήριξη του Δήμου Κατερίνης, της διασωστικής ομάδας Πιερίας και σε συνεργασία με το «Βοήθεια στο σπίτι» του Τμήματος Πρόνοιας Δ.Κατερίνης.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας της Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ) και Προέδρου του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας Σωτηρίας Ουσταμπασίδου, είναι, πρωτίστως, η πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη αλλά ακολούθως και η αντιμετώπιση αυτής της ολοένα και εξαπλωνόμενης ασθένειας. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης μια ύπουλη και επικίνδυνη ασθένεια είναι μέχρι σήμερα  και παραμένει, κατά βάση, αθεράπευτη ενώ εφ’ όρου ζωής ο ασθενής είναι υπό τακτική ιατρική επίβλεψη και υπό καθημερινή αντιμετώπιση.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο του Δ.Κατερίνης που αποτελούνταν από εκπρόσωπο του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας σε συνεργασία με στελέχη της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δ.Κατερίνης, της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και της Αντιδημαρχίας Κοινοτήτων Δ.Κατερίνης, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν σακχαρομετρήσεις σε κατοίκους της κοινότητας Λόφου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε όλα τα χωριά της περιφέρειας Κατερίνης.


Η νέα δράση του Δήμου Κατερίνης στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη κρίνεται ως πολύ σημαντική, επειδή η ενημέρωση των πολιτών σε ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η υγεία, αποτελεί την καλύτερη πρόληψη για τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης αυτής της ασθένειας, αλλά όχι μόνο.

Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, ο Σακχαρώδης Διαβήτης μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατους κινδύνους σε ζωτικά όργανα του ανθρώπου και μπορεί να τον οδηγήσει σε μεγάλη αναπηρία ή ακόμη και στον θάνατο.

Η αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας επιφέρει ταλαιπωρία για τον ασθενή και για την οικογένειά του αλλά έχει και πολύ μεγάλο κόστος για τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η ισορροπία επιπέδων του Σακχάρου στο αίμα σχετίζεται όχι μόνο με φαρμακευτική αγωγή αλλά και με τον τρόπο διατροφής του ασθενή καθώς επίσης και με την καθημερινή του άσκηση.

Οι μετρήσεις σακχάρου, οι οποίες γίνονται σε συνεργασία με τους κατά τόπους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δ. Κατερίνης, θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 8:00 έως 10:00.
Αναλυτικά το πρόγραμμα για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη 21/01/2020               Εξοχή
Τετάρτη 22/01/2020          Αρωνάς
Πέμπτη 23/01/2020           Μοσχοπόταμος
Παρασκευή 24/01/2020   Βρία

Δευτέρα 27/01/2020        Κορινός
Τρίτη 28/01/2020                Λαγοράχη
Τετάρτη 29/01/2020           Ελατοχώρι
Πέμπτη 30/01/2020            Άνω Άγιος Ιωάννης
Παρασκευή 31/01/2020     Άγιος Δημήτριος


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.