HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οι τρεις λόγοι που οι άνδρες προτιμούν να κάνουν σχέσεις με μεγαλύτερες γυναίκες

Ο μύθος των αρπακτικών cougars που κατασπαράζουν ηδονικά νεότερους άνδρες ίσως να μην ισχύει πλήρως. Πολλές φορές οι άνδρες είναι αυτοί που επιζητούν σχέσεις με πιο ώριμες, ηλικιακά και πνευματικά, γυναίκες.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και αυτό είναι ένα σημείο των καιρών. Οι γυναίκες άνω των 50 που κάποτε θεωρούνταν ότι διένυαν την ανηφόρα της τρίτης ηλικίας, από τις αρχές του 21ου αιώνα ξανανιώνουν, προσελκύουν μικρότερους συντρόφους και εραστές και διάγουν μια δεύτερη νεότητα. Όχι μόνο υπό την επίδραση του star system, της πρώτης διδάξασας Madonna και της Demi Moore, που παντρεύτηκε και χώρισε τον 16 χρόνια νεότερο της Aston Kutcher, αλλά και του Προέδρου Macron, που στο πρόσωπο της μεγαλύτερης κατά 24 χρόνια Brigitte αναγνώρισε την εκπλήρωση του ερωτικού κισμέτ του. Και φυσικά του Zlatan Ibrahimovic που είναι happily married με τη Helena Seger.

Παρά τα στερεότυπα, οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας ως προς το θηλυκό μέλος της εξακολουθούν να επιβιώνουν και να ευδοκιμούν, μια αντιστροφή των εξελικτικών θεωριών, που υποστηρίζουν τη διαφορά ηλικίας του άνδρα προς τη (μικρότερη) γυναίκα για λόγους διαιώνισης του είδους. Ας δούμε τρεις βασικούς λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Περισσότερη αυτοπεποίθηση και ωριμότητα

Αν η σύντροφός σου είναι μεγαλύτερη, ας πούμε μεσοσταθμικά κατά περίπου 10 χρόνια, οι πιθανότητες να είναι πιο ώριμη και κατασταλαγμένη είναι αυξημένες. Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει λιγότερη ανασφάλεια και κρίσεις πανικού, περισσότερη ισορροπία και για αυτό καλύτερη εγκεφαλική επικοινωνία με το σύντροφό της. Επιπλέον, μια γυναίκα μεγαλύτερή σου θα αναλάβει να σε κατευθύνει μέσα από τις συμπληγάδες της ζωής και θα σε βοηθήσει να υπερνικήσεις προβλήματα, ούσα πιο έμπειρη από εσένα, με πολύ λιγότερα mind games από μια νεαρά.

Περισσότερη ειλικρίνεια και αυθεντικότητα

Οι νεαρές γυναίκες έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους -και στο μπροστινό συμπληρώνει η διπλανή μου- τη δημιουργία οικογένειας και το άνοιγμα σπιτικού (ή συνεταιρισμού, αν το δεις πιο κυνικά). Αυτός ο καθόλα θεμιτός και ευσεβής πόθος μπορεί να οδηγήσει σε χειριστικές συμπεριφορές προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος-πόθος. Μία μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα, ας πούμε 45, ελεύθερη ή χωρισμένη, έχει απομακρυνθεί από την ανάγκη τεκνοποιίας -είτε έχει κάνει παιδιά είτε όχι- και έχει απομυθοποιήσει όλα αυτά τα φανταχτερά «δήθεν» του γάμου (τις τελετές, τα κτήματα, τον κύκλο φίλων, την επιδειξιομανία της ευτυχίας κ.λπ.). Δεν τα έχει ανάγκη -δεν σημαίνουν και τίποτε άλλωστε. Εκεί που εστιάζει είναι στην επικοινωνία, την ταύτιση, τη συντροφικότητα, τις αληθινές σχέσεις χωρίς τη γαμήλια επιτηδειότητα. Είναι Οκ και αν δεν επισημοποιήσετε ποτέ τη σχέση σας.

Μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία

Μια γυναίκα στα 45 ή στα 50 έχει συνήθως την ικανότητα να αναλάβει κάποια ή τα περισσότερα έξοδα του σπιτιού, έχοντας κτίσει μια καριέρα σε κάποιον τομέα. Συνήθως αμείβεται περισσότερο από κάποια που τώρα ξεκινάει την καριέρα της, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει πράγματα για τον σύντροφό της, αντιστρέφοντας τον παραδοσιακό κανόνα που θέλει τον άντρα άνω των 30 να πληρώνει για τα πάντα συνεχώς.

Και πριν βιαστείτε και πείτε ότι αυτά είναι εικασίες, να σας πούμε ότι πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο 33 τεύχος της επιθεώρησης Gender & Society, είχε τίτλο «Αυτοί είναι που κυνηγούν τις cougars» και ανέλυε ακριβώς αυτό. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από δεκάδες συνεντεύξεις με γυναίκες ηλικίας 30 έως 60 ετών, οι οποίες είχαν σχέση με νεότερους άνδρες, η εν λόγω έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες διαδραμάτιζαν κατά βάση παθητικό ρόλο στη διαμόρφωση της σχέσης με νεαρότερους άνδρες όταν αυτή γεννιόταν. Όπερ σημαίνει ότι οι άνδρες ήταν αυτοί που τις προσέγγιζαν αρχικώς. Εδώ, βέβαια, θέλει πολύ συζήτηση καθώς δεν είναι σπάνιο να νομίζεις ότι κάτι το προκαλείς εσύ, και να πέφτεις εσύ στην παγίδα που έχει φτιάξει το «θήραμά» σου.


Πηγή: ygeiamou


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια