HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το χωριό που απαγορεύει στους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες


Όσοι επισκεφτούν το γραφικό χωριό Bergün/Bravuogn στην Ελβετία θα χρειαστεί να το ξανασκεφτούν πριν βγάλουν μια φωτογραφία το όμορφο τοπίο, αφού οι τοπικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της φωτογράφισης!

Γιατί; Διότι οι κάτοικοι του Bergün/Bravuogn θεωρούν ότι το χωριό τους είναι τόσο όμορφο, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες του που αναρτώνται στα social media να κάνουν τους ανθρώπους δυστυχισμένους που δεν βρίσκονται και οι ίδιοι εκεί.

«Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι όμορφες φωτογραφίες διακοπών στα social media κάνουν αυτόν που τις βλέπει δυστυχισμένο επειδή δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί ο ίδιος», ανέφερε μια δήλωση του τουριστικού γραφείου του χωριού, σύμφωνα με το The Local.

Το Bergün/Bravuogn προσφέρει ένα ιδιαιτέρως γραφικό τοπίο και ανησυχεί για όλους εκείνους που δεν βρίσκονται εκεί! «Το Bergün/Bravuogn είναι πανέμορφο. Δεν θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους έξω από την κοινότητα δυστυχισμένους εξαιτίας των φωτογραφιών με τα γραφικά τοπία μας που αναρτώνται στα social media», ανέφερε ο δήμαρχος Peter Nicolay.

«Είμαι χαρούμενους που οι κάτοικοι λαμβάνουν υπόψη τους την ευτυχία όλων των ανθρώπων. Αυτό με κάνει πολύ περήφανο», πρόσθεσε.

Έτσι, ένα πρόστιμο πέντε φράγκων θα επιβάλλεται σε όποιον παραβιάσει την απαγόρευση. Τα έσοδα από την πρωτότυπη αυτή ιδέα θα διατίθενται για την προστασία του τοπίου. Το τουριστικό γραφείο έχει ήδη κατεβάσει από τις σελίδες του στο Facebook και το Twitter τις φωτογραφίες του ενώ σκοπεύει να κάνει το ίδιο και από την ιστοσελίδα του.

Πάντως η απόφαση δέχτηκε έντονη κριτική από χρήστες του διαδικτύου, ενώ άλλοι το αντιμετώπισαν με χιούμορ, θεωρώντας την ως αστεία ή απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο.


newsbeast



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια