Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Στελέχωση των Επιτροπών ΚΕΠΑ με Ογκολόγους Ιατρούς

Η βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση, με συνυπογράφοντα τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής, Γεώργιο Κώτσηρα, σχετικά με τη στελέχωση των επιτροπών ΚΕΠΑ με Ογκολόγους Ιατρούς κάτι που δεν προβλέπεται έως σήμερα, παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των αιτήσεων αναπηρίας προς το ΚΕΠΑ προέρχεται από καρκινοπαθείς.
            Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

                                                                                                                     
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση

Θέμα: Στελέχωση των Επιτροπών ΚΕΠΑ με Ογκολόγους Ιατρούς

Κύριε Υπουργέ,

Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των αιτήσεων αναπηρίας προς το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), περίπου το 1/3 του συνολικού αριθμού αυτών, προέρχεται από καρκινοπαθείς, δεν προβλέπεται έως σήμερα η συμμετοχή Ογκολόγων Ιατρών στις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ, που θα εξετάσουν και θα κρίνουν το ενδεχόμενο ποσοστό αναπηρίας των ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο.

Ενδεικτικά, ογκολογικοί ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου ή του μαστού εξετάζονται από παθολόγους, ασθενείς με καρκίνο του νεφρο-ουροποιητικού από ουρολόγους, ασθενείς με καρκίνο του ωτορινολαρυγγολογικού συστήματος από ωτορινολαρυγγολόγους, χωρίς καμία από τις ανωτέρω ιατρικές ειδικότητες να μπορεί ενδεχομένως, λόγω έλλειψης εξειδίκευσης, να σχηματίσει ασφαλή κρίση για τις προχωρημένες (μεταστατικές) μορφές των ανωτέρω νεοπλασιών για τις οποίες συνήθως προσέρχονται οι βαρέως πάσχοντες στο ΚΕΠΑ.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ούτως ώστε να αντιμετωπίσετε το ανωτέρω φαινόμενο των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ και να δώσετε λύση στους χιλιάδες καρκινοπαθείς που προσέρχονται καθημερινά στο ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους;

2) Προτίθεστε να συμπεριλάβετε στη σύνθεση των Υγειονομικών Επιτροπών του ΚΕΠΑ Ογκολόγους Ιατρούς, οι οποίοι θα εξετάζουν και θα γνωμοδοτούν για τους καρκινοπαθείς αιτούντες, ως αποκλειστικά αρμόδιοι για την αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

1. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

2. Γεώργιος Κώτσηρας

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.