HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παγκόσμια ανησυχία για τον νέο κοροναϊό

Με γρήγορους ρυθμούς αυξάνονται τα κρούσματα του νέου κοροναϊού, που με αφετηρία την κινεζική πόλη Βουχάν, άρχισε να εξαπλώνεται σε άλλες πόλεις της Κίνας και στο εξωτερικό.

Πολλές χώρες της Ασίας ενίσχυσαν σήμερα τους ελέγχους που διενεργούν, μετά την ανακοίνωση των συνολικά 6 θανάτων, ενώ η ανησυχία  για παγκόσμια υγειονομική κρίση, ανάγκασε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να συγκαλέσει για αύριο έκτακτη σύσκεψη.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε ότι ο ιός ανήκει στην οικογένειας του SARS, ο οποίος προκαλεί ενός είδους πνευμονία, και είναι μεταδοτικός από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο νέος ιός θυμίζει το ξέσπασμα της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου το 2002 ως το 2003. Τότε ο κοροναϊός που το προκαλούσε είχε εξαπλωθεί από την Κίνα σε 37 χώρες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 774 ανθρώπους, ανάμεσά τους 349 στην ηπειρωτική Κίνα και 299 στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Από τη Μπανγκόκ ως το Χονγκ Κονγκ και από τη Σιγκαπούρη ως το Σίδνεϊ, οι αρχές προχωρούν σε συστηματικούς ελέγχους των επιβατών που φτάνουν στα αεροδρόμια από περιοχές υψηλού κινδύνου, αφού το Πεκίνο επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 77 νέα κρούσματα του κοροναϊού αυτού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σχεδόν σε 300, την ώρα που έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βουχάν, επίκεντρο της επιδημίας.

Την ίδια ώρα Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ταϊλάνδη έχουν ανακοινώσει την ύπαρξη κρουσμάτων στο έδαφός τους και Φιλιππίνες και Αυστραλία εξετάζουν πιθανά κρούσματα.

Εξάλλου 922 ασθενείς παραμένουν υπό παρακολούθηση σε κινεζικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υγειονομικών αρχών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη για τον νέο κοροναϊό.

Μια ειδική επιτροπή αναμένεται να συγκληθεί στη Γενεύη προκειμένου να καθορίσει εάν θα χρειαστεί να κηρύξει μια «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς εμβέλειας», ένας όρος που χρησιμοποιείται μονάχα στην περίπτωση των σοβαρότερων επιδημιών, σημείωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.



Πηγή




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια