Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ με στρατιωτική απάντηση

Τις προθέσεις του Ιράν και τις επόμενες κινήσεις της χώρας μετά από τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ αποκάλυψε ο Hassan Dehghan, στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη της χώρας Αλί Χαμενεΐ.
Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο CNNi από την Τεχεράνη, ο Hassan Dehghan δήλωσε:
«Η απάντηση θα είναι σίγουρα στρατιωτική και εναντίον στρατιωτικών στόχων».

Ο Dehghan, πρώην υπουργός Άμυνας, είναι ο βασικός στρατιωτικός σύμβουλος του Αλί Χαμενεΐ και έχει πολύ στενές σχέσεις μαζί του.

«Θα σας πω ένα πράγμα: η ηγεσία μας ανακοίνωσε επίσημα ότι ποτέ δεν επιδιώξαμε τον πόλεμο και ποτέ δεν θα επιδιώξουμε τον πόλεμο» είπε ο Dehghan, και συνέχισε:

«Ήταν οι ΗΠΑ που ξεκίνησαν τον πόλεμο. Οπότε θα πρέπει να λάβουν ανάλογες αντιδράσεις στις πράξεις τους. Το μόνο που μπορεί να κλείσει αυτή την πολεμική περίοδο είναι οι Αμερικανοί να δεχθούν ένα “χτύπημα” αντίστοιχο με αυτό που προκάλεσαν. Και μετά δεν πρέπει να αναζητήσουν να ανοίξει νέος κύκλος».

Το Σάββατο, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί διεμήνυσε πως η απόφαση των ΗΠΑ να σκοτώσουν τον υποστράτηγο Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν «τεράστιο λάθος».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάντησε άμεσα, λέγοντας πως σε περίπτωση που το Ιράν επιτεθεί σε αμερικανικούς στόχους τότε η κυβέρνησή του θα απαντήσει «πολύ σκληρά και πολύ γρήγορα».

Έγραψε, μάλιστα, πως οι ΗΠΑ έχουν μια λίστα με 52 ιρανικούς στόχους.
«Αυτό ας λειτουργήσει ως προειδοποίηση ότι αν το Ιράν επιτεθεί σε Αμερικανούς ή αμερικανικούς στόχους, τότε έχουμε βάλει στο στόχαστρο 52 ιρανικούς χώρους (αντιπροσωπεύοντας τους 52 Αμερικανούς που πήρε ως ομήρους το Ιράν πριν από πολλά χρόνια), ορισμένοι εκ των οποίων υψηλού επιπέδου και σημαντικοί για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό. Και οι στόχοι αυτοί, και το ίδιο το Ιράν, θα χτυπηθούν πολύ γρήγορα και πολύ δυνατά. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν άλλες απειλές!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Dehghan χαρακτήρισε «γελοία» τα tweet αυτά.
«(σ.σ. Ο Τραμπ) Δεν γνωρίζει το διεθνές δίκαιο» ανέφερε, και συμπλήρωσε: «Είναι ένας γκάνγκστερ και ένας τζογαδόρος. Δεν είναι πολιτικός και δεν έχει σώας τας φρένας».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο ψήφισμα 2347 των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο καταδικάζει την παράνομη καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Dehghan είπε πως σε περίπτωση που υπάρξει τέτοιο χτύπημα τότε ο Αμερικανός πρόεδρος θα είναι «εγκληματίας πολέμου και θα πρέπει να δικαστεί σε αρμόδιο δικαστήριο».


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.