Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

"ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ" ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Η Επιτροπή Ανακύκλωσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου ξεκινά μια καινούργια προσπάθεια για την οργάνωση της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών από κεντρικά σημεία του Δήμου.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) θα συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία ανά δημοτική ενότητα, όπου θα βρίσκονται οι ειδικοί μπλε κάδοι. Στους κάδους αυτούς ΔΕΝ ρίχνουμε άλλα σκουπίδια. Σταδιακά θα προστεθούν κάδοι και σε άλλα σημεία, εφόσον η διαδικασία της ανακύκλωσης υποστηριχθεί και τηρηθεί σωστά από όλους μας.Συγκεκριμένα, μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί:

·        Στο Λιτόχωρο, στον χώρο στάθμευση στην είσοδο της Κοινότητας (απέναντι από το πρατήριο καυσίμων Ελευθερίου).
 • Στη Λεπτοκαρυά, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.
 • Στον Πλαταμώνα, απέναντι από το μάρκετ Θεοδωρίδη.
 • Στο Δίον, έξω από το κτήριο της Κοινότητας
 • Στην Καρίτσα, έξω από το κτήριο της Κοινότητας
 • Στη Βροντού, στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας
 • Στον Άγιο Σπυρίδωνα, έξω από το κτήριο της Κοινότητας
 • Στην Κονταριώτισσα, στην πλατεία της λαϊκής αγοράς
 • Στη Νέα Έφεσο, έξω από το κτήριο της Κοινότητας
Στις Κοινότητες Σκοτίνας, Νέου Παντελεήμονα και Νέων Πόρων αναμένεται να τοποθετηθούν κάδοι στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Είναι σημαντικό όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια της ανακύκλωσης ώστε να γίνει όσο το δυνατό πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά. Γνωρίζουμε ότι η ανακύκλωση:
 • Συμβάλλει στη μείωση των αποβλήτων και στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
 • Συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, που συνήθως είναι μη-ανανεώσιμες (πετρέλαιο, μεταλλεύματα κλπ) παρέχοντας και οικονομικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία που σε μεγάλο μέρος τα εισάγει.
 • Προσφέρει στον πολιτισμό, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία έμπρακτης περιβαλλοντικής συνείδησης.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο http://www.herrco.gr/ και στο http://www.mplekas.com (και για μικρότερες ηλικίες) καθώς και στο τηλέφωνο της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Δίου-Ολύμπου: 2352061445.
Η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής και η επιτυχία της υπόθεση όλων. Ζητάμε από όλους τους δημότες την ευαισθησία τους και τη θετική ανταπόκριση στο συγκεκριμένο θέμα.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.