Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η κυβέρνηση Τραμπ βάζει στον «πάγο» τροπολογία για ίσα δικαιώματα γυναικών με άντρες

«Πολύ αργά» για να ανανεώσει τις προσπάθειές της σχετικά με την προώθηση μιας πρότασης τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία θα διασφαλίζει ότι οι γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, είναι πλέον για την κυβέρνηση Τραμπ, όπως ανακοινώθηκε σχετικά.


Η πρόταση για την προώθηση της τροπολογίας έχει διατυπωθεί εδώ και δεκαετίες.

Το γραφείο του Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε γνωμάτευση, δηλώνοντας ότι έχει προ πολλού παρέλθει ο χρόνος που είχαν στην διάθεσή τους, οι Πολιτείες των ΗΠΑ για την επικύρωση της τροπολογίας (Equal Rights Amendment).

Την αναφερόμενη τροπολογία είχαν υποστηρίξει 35 Πολιτείες στην δεκαετία του 70, ενώ απαιτείται η υποστήριξή της από άλλες τρεις πολιτείες, προκειμένου να κινηθεί η σχετική διαδικασία.

Η ίδια τροπολογία προτάθηκε για πρώτη φορά στην δεκαετία του 20, ενώ κέρδισε υποστήριξη στην διάρκεια της άνθισης του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. «Η ισότητα των δικαιωμάτων απέναντι στον νόμο δεν θα πρέπει να περιορίζεται από τις ΗΠΑ ή από οποιαδήποτε πολιτεία τους ανάλογα με το φύλο», αναφέρονταν χαρακτηριστικά, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος των ΗΠΑ, μία προτεινόμενη τροπολογία γίνεται αποδεκτή, όταν έχει την υποστήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Γερουσίας, αλλά και 38 πολιτειών της χώρας. Κάτι που δείχνει από μόνο του τη δυσκολία...


ΠηγήΕτικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.