Αν ψάχνετε μια συνταγή για χοιρινό κρέας να το ευχαριστηθείτε, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για χοιρινή τηγανιά στο φούρνο! Χρειάζεστε μια γάστρα, το κρέας, τυρί, λίγο κρασί, πράσο, λίγο σκόρδο και λεμόνι και τα κοψίδια θα λιώνουν στο στόμα! Επιπλέον φτιάχνεται πολύ εύκολα! Και σας γεύση θα σας απογειώσει!
Υλικά
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κοψίδια
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- Μισό φλ. ελαιόλαδο
- Μισό ποτήρι λευκό κρασί
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 πράσο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Χυμός 1 λεμονιού
- 2-3 κλαράκια δεντρολίβανο
- αλάτι
- Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι ολόκληρους
- μισό κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό κρέας και το βάζουμε σε μια γάστρα.
- Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, τη μουστάρδα, και το κρασί. Μπορούμε να τα «χτυπήσουμε» στο μπλέντερ για να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
- Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το κρέας μας.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!