HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Περι… τουρισμού ο λόγος


Όπως κάθε χρόνο τέτοιον καιρό, έτσι και φέτος ξεκινάει η κουβέντα περι τουρισμού. Σωστά; Μόνο που φέτος ξεκίνησε κάπως νωρίτερα, με την σύσκεψη που έκανε πριν λίγες ημέρες το Επιμελητήριο Πιερίας. (Διαβάστε εδώ)

Σε ότι αφορά πάντως την συγκεκριμένη σύσκεψη, εκτός από ελάχιστες σοβαρές προτάσεις για την ανάπτυξη της Πιερίας, όλο το υπόλοιπο θα έλεγα ότι μάλλον αδικεί τον τόπο. Αυτό όμως είναι άλλη ανάλυση.

Μεταξύ άλλων προτάσεων λοιπόν στην συγκεκριμένη εκδήλωση-σύσκεψη του Επιμελητηρίου, ακούστηκε και μια πρόταση κάπως περίεργη στ’ αυτιά μου. Κάποιος (ή κάποια), που δεν θυμάμαι ακριβώς, έριξε στο τραπέζι την πρόταση δημιουργίας ενός φορέα που θα βάλει κάτω απ’ την ομπρέλα του όλα τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό!

Δε λέω… Πολύ καλή ιδέα!!! Αλλά μια στιγμή. Αυτό δεν υπάρχει ήδη από το  2014; Και αν θυμάμαι καλά ονομάστηκε ΠΟΤΑΠ! Δηλαδή Πιερικός Οργανισμός Τουρισμού Ανάπτυξης και Προβολής. Δείτε το βίντεο:


Τι έγινε λοιπόν μ’ αυτόν τον Οργανισμό; Μήπως καταργήθηκε; Από την πληροφόρηση που έχω νομίζω ότι συνεχίζει να υπάρχει! Το ερώτημα όμως είναι «γιατί δεν λειτουργεί;» Ή μάλλον καλύτερα… «γιατί δεν λειτούργησε ποτέ;»

Ποιος έφταιξε… ή μάλλον ποιος φταίει; Ποιος δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη; Άρα λοιπόν τα εργαλεία υπάρχουν! Απλά πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι που να έχουν θέληση και όρεξη για δουλειά (και όχι για αυτοπροβολή) και να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελος του τόπου!

Δε λέω… Καλές και οι μαρίνες, και τα λιμάνια, και οι καθαρές ακτές, και ο εναλλακτικός τουρισμός, αλλά μήπως θα πρέπει κι εμείς οι πολίτες και οι επαγγελματίες να σοβαρευτούμε λίγο; Γιατί αν θέλουμε σοβαρό τουρισμό, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε κι εμείς σοβαροί!

Ας κάνουμε πρώτα τ’ αυτονόητα. Ας ξεκαθαρίσουμε την ήρα απ’ το σιτάρι. Τι εννοώ; Ας καθαρίσουμε τον τουρισμό μας από τους ερασιτέχνες και τους επιτήδειους καιροσκόπους στον τουρισμό. Αυτούς δηλαδή που βλέπουν τον τουρίστα ως ένα κινούμενο πορτοφόλι. Αυτούς που χρεώνουν τον τουρίστα, έξτρα για το τηλεκοντρόλ του air-condition ή το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, αυτό που χρεώνουν τον τουρίστα έχτρα για τον κωδικό του wi-fi, αυτούς που ενώ φιλοξενούν για 10 μέρες στα ενοικιαζόμενα δωμάτιά τους τουρίστες, δεν τους αλλάζουν σεντόνια και κουβέρτες σχεδόν ΠΟΤΕ! Αυτούς που κόβουν τις μπανάνες στη μέση για να κάνουν οικονομία, για να κερδίσουν καμιά δεκάρα παραπάνω. Αυτούς που πουλάνε στους τουρίστες ότι σαπιοκρέατα και ότι πιο φθηνό βρίσκουν στην αγορά! Αυτούς που γεμίζουν τα κανάλια με βρωμιές και ακαθαρσίες από τα χοιροστάσια ή τα μαντριά τους. Αυτούς που δεν λένε να φτιάξουν έργα, και με κάθε καλοκαιρινή μπόρα πλημμυρίζουν τα τουριστικά μας θέρετρα με αποτέλεσμα οι εικόνες της ντροπής να μας δυσφημίζουν στα πέρατα της Ευρώπης.

Και η λίστα δεν έχει σταματημό. Σταματώ όμως εγώ εδώ και συνοψίζω. Τα εργαλεία υπάρχουν! Οι άνθρωποι που θα τα δουλέψουν μας λείπουν και η σοβαρότητα! Καλά τα έργα και τα μεγαλόπνοα σχέδια ανάπτυξης. Για τ’ αυτονόητα όμως πότε θα μιλήσουμε αληθινά;

Ας μην ψάχνουμε ανεμόμυλους ως άλλοι Δον Κιχώτες και ας μην φορτώνουμε την ανεπάρκειά μας αλλού! Δεν μας φταίνε ούτε οι δημοσιογράφοι που γράφουν και λένε την αλήθεια, ούτε οι τουρίστες που τα αναμεταδίδουν στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν τα ζουν. Γιατί αυτό συμβαίνει κυρίως ξέρετε. Όταν ένας τουρίστας ζει όλα αυτά εδώ στον τόπο μας, τι νομίζετε ότι κάνει όταν επιστρέφει απο τις διακοπές του στην πατρίδα του; Όταν τον ρωτάνε οι φίλοι του και οι συγγενείς του πως τα πέρασε στις διακοπές τι θαρρείτε ότι τους λέει;

Ας ξεκινήσουμε αυτή την φορά την κουβέντα για τον τουρισμό και την ανάπτυξη του τόπου απο τ' αυτονόητα. Μόνο που αυτή την φορά ας είμαστε σοβαροί στην κουβέντα μας αλλά και στις πράξεις μας.-



Διαβάστε ακόμη:


Ο Παντελής Βατουσιάδης μιλά on camera για την τελευταία του δουλειά που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις! Τι άλλο ετοιμάζει και πότε θα το δούμε; (video)




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια