HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η ΜΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ: ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ (της Σουλτάνας Χειλαδάκη)

Θα ταξιδέψουμε μαζί με τα ρούχα που χαρίζονται καθημερινά σε εκκλησίες και σε δήθεν φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Τον τελευταίο καιρό και ένεκα της μεγάλης οικονομικής κρίσης έχουν τοποθετήσει έξω από τους ιερούς ναούς και έξω από τα σουπερμάρκετ ειδικά κιβώτια για όσους θέλουν να προσφέρουν ρουχισμό και παπούτσια για αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται γνωστό το πως διαθέτουν αυτές τις προσφορές ρουχισμού και αν υπάρχει πιθανότητα εκμετάλλευσης ή και παραεμπορίου.

Στο παρακάτω βίντεο μια Γερμανίδα δημοσιογράφος έκανε μια έρευνα για αυτό το θέμα και ανακάλυψε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Καταρχήν ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από πού έρχονται αυτά τα ρούχα και που πάνε. Μεγάλο μέρος αυτού του ρουχισμού πηγαίνει στους κάδους που δήθεν είναι για τον ερυθρό σταυρό και υποτίθεται για φτωχούς και από εκεί όμως καταλήγουν ομος σε μια μεγάλη αποθήκη στην Γερμανία ιδιοκτησίας ενός τούρκου ο οποίος στην συνέχεια κάνει μια κατάλληλη διαλογή αναλόγως της αξίας του κάθε ρούχου , τα στέλνει στην Αφρική με το αζημίωτο και εκεί διάφοροι έμποροι τα πουλάνε στις τοπικές αγορές.Το πολύ δυσάρεστο σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι ότι κανένα από αυτά τα ρούχα δεν προσφέρεται σε φτωχούς δωρεάν αλλά αναγκάζονται να τα αγοράσουν από τους διάφορους εμπόρους.

Χαρακτηριστικό  είναι ότι εξαιτίας αυτού του παραεμπορίου γέμισαν τα αφρικανικά κράτη από τα ρούχα διαλογής με συνέπεια ειδικά και στην Τανζανία τα πληγούν και να κλείσουν οι τοπικές βιοτεχνίες ρουχισμού. Μεγάλα θύματα είναι οικογένειες ολόκληρες που εργάζονταν στις τοπικές οικονομίες στο κλάδο παραγωγής ρουχισμού να μείνουν άνεργοι και να αυξάνεται η φτώχεια στις περιοχές αυτές.Ετσι βλεπεις τελευταίας ποιοτιτας παντελονια που τα χαρισανε στην Γερμανια, οι καιμενοι αφρικανι να τα αγοράζουνε σαν καινουργια.

Τις αλυσίδες αυτων των καταστημάτων που πουλάνε τα χαρισμένα ρούχα από την Ευρώπη είναι χαρακτηριστικό πώς τις ελέγχουν Λιβανέζοι έμποροι που εκμεταλλεύονται τους φτωχούς Αφρικανούς.

Εξαιτίας όλου αυτού του κυκλώματος ένα ολόκληρο αφρικανικό εργοστάσιο παραγωγής ρουχισμού με 8000 εργαζόμενους έκλεισε και οι εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο και ζούνε κατά από τα όρια της φτώχειας.

Ο λόγος που γίνονται όλα αυτά είναι η τεράστια αλλαγή στις παραγωγικές διαδικασίες στην ευρώπιο τις τελευταίες δεκαετίες. Ενώ παλιά στην Γερμανία υπήρχαν εντόπιες βιοτεχνίες ρουχισμού στη συνέχεια για να πετύχουν μικρότερο κόστος τις μετέφεραν στις χώρες του 3. Κόσμου π.χ. Μπαγκλαντές με αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος και πολύ πιο φτηνά ρούχα . Η πλημμύρα όμως φτηνού ρουχισμού δημιούργησε και αυτή την διάθεση μόλις λίγο να φθαρεί ένα ρούχο να το πετάμε για να πάρουμε άλλο καινούργιο. Αυτό όμως γίνεται σε βάρος των λαών του 3. Κόσμου που εργάζονται με άθλιες συνθήκες για τους ευρωπαίους ενώ ανέπτυξε και όλο αυτό το παραεμπόριο πάλι σε βάρος των φτωχών λαών κυρίως της Αφρικής.

Η αποκάλυψη αυτού του κυκλώματος από την Γερμανίδα δημοσιογράφο έγινε με ένα πολύ πονηρό τέχνασμα. Έραψε ένα GPS σε κάποιο ρούχο που το πρόσφερε και έτσι παρακολούθησε την διαδρομή στην αποθήκη του τούρκο και από εκεί με κρυφή κάμερα το πώς διοχετεύεται σε αφρικανικούς εμπόρους.

Έχει παρατηρηθεί τελευταία να ξεφυτρώνουν σχεδόν σε όλη την Γερμανία καταστήματα που πουλούν ρουχισμό από δεύτερο χέρι, δηλαδή μεταχειρισμένο.

Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες αυτών των καταστημάτων που πρώτη εξαπλώθηκε σε όλη την Γερμανία για να προλάβει την αγορά είναι η αλυσίδα Humana. Η εταιρία αυτή προπαγανδίζει ότι τα χρήματα που θα δώσουν οι πελάτες για να αγοράσουν τα ρούχα της θα βοηθήσουν δήθεν τους φτωχούς λαούς της Αφρικής και διαφημίζουν κάποια έργα που δήθεν κάνανε σε ορισμένα μέρη της Αφρικής όπως ένα νοσοκομείο, ένα υδραγωγείο κλπ.

Έτσι εκμεταλλεύονται την ευαισθησία του αγοραστικού κοινού για να πουλήσουν τα προϊόντα της.

Εντωμεταξύ η Γερμανίδα δημοσιογράφος που κάνει αυτήν την έρευνα όταν επισκέφτηκε ένα κατάστημα αυτής της αλυσίδας έπεσε από τα σύννεφα καθώς διαπίστωσε τις πολύ υψηλές τιμές που είχαν τα μεταχειρισμένα ρούχα όπως για παράδειγμα μια ζακέτα 60 ευρώ και ένα μπλουζάκι 20 ευρώ, υποτίθεται ότι ήταν πρώην μάρκες.

Μετά από όλα αυτά βλέποντας την μεγάλη απάτη όλου αυτού του κυκλώματος η Γερμανίδα δημοσιογράφος μαζχί με την δημοσιογραφικήτης ομάδα αποφάσισε να μπει σφήνα σε αυτό το κύκλωμα ανοίγοντας ένα παρόμιο κατάστημα για να δει τι τζίρο μπορεί να κάνει. Η μεγάλη της έκπληξη ήταν ότι όχι μόνο δεν πήγαν καλά οι πωλήσεις αλλά τα κέρδη της ήτααν πολύ μεγάλα.

Μόνο μέσα σε δύο μέρες κερδίσαν 500 ευρώ από ρούχα που άλλοι τα είχαν πετάξει στα σκουπίδια. Και η διαπίστωση ήταν ότι κατάλαβαν ότι αν τοποθετήσεις ειδικά κοντέινερ για να μαζέυιεις άχρηστα ρούχα σε πλούσιες περιοχές και σε σημεία κλειδί τότε θα μαζέψεις υλικό που θα το πουλήσεις αποφέροντας τεράστια κέρδη εκμεταλευόμενοι την ηλιθιότητα του κόσμου για να φοράει επόνυμη μάρκα ξοδεύει όσα λεφτά του ζητήσουν.

Από προσωπική εμπειρία διαπιστώσαμε ότι συχνά ρουχισμός που προσφέρεται στις εκκλησίες τα παίρνουν άτομα ύποπτα χωρίς κανένα έλεγχο και αντί να πάνε σε ανθρώπους φτωχούς που τα έχουν ανάγκγη καταλήγουν σε λαικές αγορές όπου τα πουλάνε μέχρι και 15 ευρώ ένα μεταχειρισμένο μπουφάν.

Μάλιστα πολλές φορές κυκλώματα από Βούλγαρους και ΄’αλλους αλοδαπούς αδειάζουν αυτά τα κουτιά με τα ρούχα προσφοράς για να τα μεταπουλήσουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το καλυτερο θα ήταν αυτά τα ρούχα να πηγαίνουν απυεθείας σε συλλόγους πολυτέκνων καθώς και σε κοινωνικές ομάδες με πολύ χαμηλά εισοδήματα και φυσικά να χαρίζονται δωρεάν.

Άλλη πρόταση είναι να πηγαίνετε εσείς σε λαϊκές η έξω από πανεπιστήμια σε πολύ φτωχές περιοχές όπου προσωπικά μέσα από χαρτόνι μπορείτε να τα μοιράζετε. Τουλάχιστον έτσι θα ξέρετε ότι δεν θα τα πάρουν επιτήδειοι που θα τα πουλήσουν χρυσά.

Στην Ευρώπη ειδικά στην Γερμανία μάζεψαν ρούχα για τους λαθρο, αποτέλεσμα μετά από λίγες ημέρες οι αχάριστοι να τα πετάξουν στα σκουπίδια και στους δρόμους.

Μην δίνετε τίποτα στους λαθρο, όπως λέει αυτός ο λαθρο στο επόμενο βίντεο ήρθαμε γιατί μας υποσχέθηκαν 2000 ευρώ το μήνα.Θα πάμε, λέει ο κύριος, στην Γερμανία γιατί θα μας κτίσουν σπίτια και θα μας δώσουν και λεφτά τα κορόιδα (να τα βλέπετε να τα ακούτε Έλληνες).Τι σημαίνει αχαριστία


Ακούστε και αυτό δεν μας φτάνουν 300 ευρώ για 2 εβδομάδες θέλουμε παραπάνω γιατί έχουμε και τα κινητά μας  κτλ.Αν έχετε προτάσεις με ποιον άλλον τρόπο θα μπορούν να διαμεριστούν σωστά τα μεταχειρισμένα ρούχα γράψτε μας ή γράψτε στο σχόλιο κάτω από το άρθρο ώστε να μπορεί να διαβάσει όλος ο κόσμος την πρόταση σας και να γίνει με αυτόν τον τρόπο γνωστή.

Έτσι όπως λειτουργούν όλα αυτά τα κυκλώματα και γενικά η περεταίρω φτωχοποίηση των αφρικανικών λαών δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει όταν έρχονται όλοι αυτοί οι Αφρικανοί λαθρό με έξαλλες διαθέσεις.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ  ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

nikosxeiladakis.gr
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια