Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Επίσκεψη του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ Πιερίας στον Δήμαρχο Κατερίνης

Την Κυριακή 19-1-2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ. των Συλλόγων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ) με το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκουδήμο Παρευρέθησαν από τα Δ.Σ.,  ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος η ταμίας  και τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κύριοι/ες Κοντοφάκας Αθανάσιος, Ρεμπατσιός Αριστείδης, Γιάντσιου Σταματία, Τσακιρίδης Βασίλης και Μπαρέκα Αφροδίτη καθώς και ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ Πιερίας κύριοι Αντωνίου Χρήστος, Ντελής Μιχάλης και Τόκας Αστέριος και τα μέλη Βαρθακώστας Γιώργος και Μπουλούμης Δημήτρης.

 Στη συνάντηση η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να μπει σε πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Κατερίνης το θέμα της παιδείας, γι’ αυτό εξάλλου και οι κοινές δράσεις ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Πιερίας.  Το οποίο έγινε και δεκτό. 

 Επίσης τέθηκαν από την πλευρά των Σωματείων στεγαστικά ζητήματα των σχολικών μονάδων, όπως να γίνει έλεγχος αντισεισμικής προστασίας, πυρασφάλειας και συντήρησης των κτιρίων καθώς και  επίλυση των οικοδομικών αδειών των σχολικών μονάδων και η ενεργειακή αναβάθμισή τους.
Ήταν ενήμερος για τα σχολικά θέματα και προβλήματα, για τα οποία μας εξήγησε πως έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους. Ήδη ολοκληρώθηκε-ολοκληρώνεται για το 9ο Δημοτικό και 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Επίσης θα δρομολογηθεί λύση για τα τρία νέα δημοτικά (17ο-18ο-19ο) και για το Ε.Ε.Κ και το Μουσικό σχολείο με συγκεκριμένη πρόταση μετεγκατάστασης μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή νέων διδακτηρίων.

Καλέσαμε επίσης το Δήμαρχο να στηρίξει τη δίχρονη προσχολική αγωγή σε βάθος χρόνου, ώστε να λυθούν τα προβλήματα συστέγασης με τα δημοτικά σχολεία και να αποκτήσουν την αυτονομία τους.
Ενημερώσαμε επίσης και για τα προβλήματα που υπάρχουν στο 14ο και 3ο νηπιαγωγείο και στο 5ο, 6ο, 14ο, δημοτικό, καθώς και στο Δ.Σ. Παραλίας και Περίστασης, σύμφωνα με έγγραφη πληροφόρηση που είχαμε από τα ίδια τα σχολεία.

Συζητήθηκαν επίσης και θέματα της ευρύτερης σχολικής κοινότητας.

Μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος πως θα γίνουν νέες προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο και πως η πρότασή μας για διάθεση προσωπικού στα σχολεία ως φύλακες,  βοηθητικό προσωπικό και τραπεζοκόμων από τα κοινωφελή προγράμματα, τον βρίσκει σύμφωνο.

Ζητήθηκε επίσης από τα Δ.Σ. των Συλλόγων, χρονοδιάγραμμα επίλυσης των σχολικών προβλημάτων.  

Η ατμόσφαιρα της συνάντησης ήταν ευχάριστη και φιλική και ο ίδιος ο κ. Κουκοδήμος πρόθυμος να μας ακούσει, να καταγράψει τα ζητήματα που του θέσαμε και να απαντήσει σε ερωτήματά μας.
Επιβεβαιώθηκε έτσι η καλή διάθεση για συνεργασία και των δυο πλευρών και η συχνότερη και στενότερη επικοινωνία.Για τα Δ.Σ

                            ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ                                         ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.