Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Όχι στο νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια!

Ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης καθώς και το σύνολο των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης της ΝΔ από την πρώτη κιόλας στιγμή. Με τον Ν. 4635/19 (άρθρο 168) η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει  την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων των κολεγίων με τους τίτλους της ανώτατης εκπαίδευσης και με διάταξη που πρόσθεσε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες απόφοιτους ιδιωτικών κολεγίων να εισαχθούν άμεσα στην προκήρυξη της γενικής αγωγής.

«Τα πτυχία θα γίνονται δεκτά εφόσον αναγνωριστούν από τον Δ.Ο.Α.ΤΑ.Π. σύμφωνα με το Π.Δ 38/2010 ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού». Καταργεί από το παράθυρο το άρθρο 16 του Συντάγματος, βάζοντας από την πόρτα τα επί πληρωμή πτυχία από κάθε φύσης ιδιωτικά κολέγια. 

Αν ο νόμος Γαβρόγλου (Ν. 4589/19) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για  τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών (προσοντολόγιο), έθεσε τις βάσεις για την εμπορευματοποίηση του τρόπου διορισμού/πρόσληψης των εκπαιδευτικών απαξιώνοντας το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία,  η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον  Ν.4635/19 (άρθρο 168) και τη διάταξη στο υπο ψήφιση νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εμπορευματοποιεί τα επαγγελματικά δικαιώματα και ενισχύει με όλους τους τρόπους  την ιδιωτική εκπαίδευση

Η εκπαιδευτική κοινότητα  μπορεί να ορθώσει εμπόδια ανυπέρβλητα στην κυβερνητική επιθετικότητα. Πρέπει να αρνηθεί την «κανονικότητα» των δεκάδων χιλιάδων κενών κάθε χρόνο, της ελαστικής εργασίας χωρίς δικαιώματα, του προσοντολογίου, των πολυπληθών τμημάτων, της εργασιακής περιπλάνησης σε πολλά σχολεία, των ανύπαρκτων υποδομών, των εξευτελιστικών μισθών, της πενιχρής ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής κάλυψης, των επαπειλούμενων αξιολογήσεων-απολύσεων, του νέου σχολείου της αγοράς και να αφυπνισθεί άμεσα πριν οι εξελίξεις φτάσουν σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Απαιτείται, άμεσα, πανεκπαιδευτική απάντηση.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) να αντιδράσουν άμεσα!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Ο ΣΕΠΕ Πιερίας για την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020  κηρύσσει επιπλέον, από την τρίωρη διευκολυντική στάση της ΔΟΕ για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού, από μία έως τρεις ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου, ώστε οι συνάδελφοι – μέλη του συλλόγου μας να κάνουν χρήση των στάσεων εργασίας και καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στην από κοινού με την ΕΛΜΕ Πιερίας παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:30μ.μ. στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Πιερία και στις 14:00μ.μ. στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.
  • Κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο) του Ν. 4635/19 και των νέων αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που προωθούνται με το τελευταίο νομοσχέδιο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.