Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα και οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας.
Αυτός ο αγώνας θάβεται από τα «πλουραλιστικά» κατά τα άλλα ΜΜΕ που συνεχώς παρουσιάζουν μια επίπλαστη εικόνα για μια Ελλάδα που δήθεν αλλάζει και ότι τώρα φυσάει ούριος άνεμος που φέρνει την περιβόητη «ανάπτυξη».

Η όποια ανάπτυξη είναι επιλεκτική, ταξική, μονομερής και πατάει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών, λαϊκών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Με μισθούς πείνας και παραπέρα ισοπέδωση των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με ένα πιο ενισχυμένο αντεργατικό – αντιλαϊκό οπλοστάσιο με όλους τους νόμους των «μνημονίων» σε ισχύ και με νέες αντιδραστικές δεσμεύσεις οι μονοπωλιακοί όμιλοι ετοιμάζονται να μετρήσουν νέα υπερκέρδη.

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ παλεύουν ενάντια στην εργασιακή βαρβαρότητα και τον εργασιακό μεσαίωνα που ονομάζουν «κανονικότητα» τα κόμματα του κεφαλαίου και οι μαριονέτες τους όπως τα διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ που προπαγανδίζουν ότι είναι οπισθοδρόμηση η υπογραφή ενιαίας συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου, η κατάργηση του άθλιου καθεστώς των εργολαβικών υπαλλήλων και τις επινοικίασης τους, η διεκδίκηση αξιοπρεπών μισθών με όλα τα δικαιώματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση επιστρατεύουν όλο τον αυταρχισμό τους με παράνομες απολύσεις και μηνύσεις σε εργαζόμενους για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών σε έναν αγώνα που έχει θορυβήσει.

Ο όμιλος ΟΤΕ μετράει υπερκέρδη που βγήκαν από την δουλειά των εργαζομένων που πληρώνονται με άθλιους μισθούς με πολλούς να υπάγονται σε καθεστώς ελαστικών μορφών απασχόλησης που θέλουν αυτό να γενικευτεί υπονομεύοντας μισθολογικά – ασφαλιστικά – εργασιακά δικαιώματα.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και το κεφάλαιο δουλειά με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας στον όμιλο του ΟΤΕ είναι δίκαιος και πρέπει να βρει την συμπαράσταση από όλους μας.

Νίκη των απεργών στον ΟΤΕ, αλληλεγγύη από όλους τους κλάδους, η τρομοκρατία της εργοδοσίας θα πέσει στο κενό.

Το δίκαιο το έχουν οι εργαζόμενοι που χωρίς αυτούς δεν παράγεται δεν κινείται τίποτα.


Σαββίδης Παναγιώτης 

 

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.