Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σκάνδαλο με τηλεφωνικές υποκλοπές στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Ένας έλεγχος τον προηγούμενο μήνα στο τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου Τρικάλων που λειτουργεί εδώ και χρόνια, έφερε στο φως ένα μηχάνημα παρακολούθησης, κοινώς κοριό, που είχε τοποθετηθεί στο δωμάτιο που λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr oι συνεχείς βλάβες του κέντρου που δεν μπορούσαν να αποκαταστήσουν οι τεχνικοί του Νοσοκομείου, είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί εξωτερικός τεχνικός, ειδικός σε μηχανήματα siemens.

Ανοίγοντας το τηλεφωνικό κέντρο, ο ειδικός διαπίστωσε έκπληκτος το μηχάνημα παρακολούθησης που κατέγραφε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις καθώς και όλα τα εσωτερικά τηλέφωνα του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Μόλις το εντόπισε, συνέταξε έκθεση, που την παρέδωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο με τη σειρά του πήρε απόφαση να παραπέμψει το θέμα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα που έχει γίνει και τις εκτιμήσεις στελεχών του Νοσοκομείου, η συσκευή υποκλοπών τοποθετήθηκε το πιθανότερο πριν το 2016.

Το θέμα αναμένεται να πάρει τεράστιες διαστάσεις, ενώ τα ερωτήματα που εγείρουν είναι πολλά και καυτά.

Αναμένουμε τις εξελίξεις που σίγουρα θα είναι ραγδαίες, αφού το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πιθανότατα να υπάρξουν ποινικές ευθύνες.Πηγή
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.