HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μετά τα τζάκια, ύποπτα για καρκίνο τα μπάρμπεκιου και οι ψησταριές!

Μιλώντας στο Open TV ο Ευάγγελος Φιλόπουλος,πρόεδρος της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρίας έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τη χρήση τζακιών και τις εκπομπές μικροσωματιδίων στον αέρα που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στη δημόσια υγεία.

Μέσω ανακοίνωσης, γίνεται έκκληση της εταιρίας για τη χρήση τζακιών και τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου στο μέλλον. «Το τζάκι δεν είναι γραφικό είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση με τον κ. Φιλόπουλο να τονίζει:

«Τα περισσότερα τζάκια στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις δεν είναι ενεργειακά. Σε κάθε περίπτωση η αλόγιστη χρήση και η ρύπανση που προκαλείται είναι ισοδύναμη με την αντίστοιχη που προκαλούν τα αυτοκίνητα. Τα μικροσωματίδια είναι εξαιρετικά επιβλαβή για την υγεία είτε για τον πνεύμονα είτε για καρδιαγγειακές παθήσεις είτε για τον εγκέφαλο».

Αναφερόμενος στο ότι ο άνθρωπος κάνει ό,τι μπορεί για να ζεσταθεί επεσήμανε: «Και στα πρώτα χρόνια της κρίσης η κατάσταση στην Αθήνα ήταν αφόρητη. Η τότε κατάσταση ωστόσο, η φτώχεια που οδηγούσε κόσμο να παγώνει δεν σου επέτρεπε να κάνεις και πολλά. Έκαιγαν ό,τι υπήρχε». Ο ΠΟΥ αναφέρει ωστόσο ότι 3,5 εκατομμύρια πρώιμοι θάνατοι οφείλονται σε καύση βιομάζας και ξύλων».

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό «Και τα μπάρμπεκιου και οι ψησταριές είναι επικίνδυνες» τόνισε και χτύπησε ένα από τα ευαίσθητα σημεία του Ελληνα που δεν είναι άλλο από την... κρεατοφαγία και δη αυτή του κάρβουνου, ενώ προειδοποίησε «να μην τρώτε πολλά καπνιστά προϊόντα… Υπάρχει το ηλεκτρικό γκριλ, το γκάζι, μπορείτε να ψήσετε. Κι όχι πολλά πολλά γιατί ο καρκίνος δεν χτυπάει άμεσα, όπως ένα τροχαίο, αλλά έρχεται μετά από χρόνια».


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια