Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Εφορία: Μαζικές βεβαιώσεις για παλιές οφειλές - Ποιους αφορούν

Χιλιάδες φορολογούμενοι βρίσκουν τις τελευταίες ημέρες στους προσωπικούς λογαριασμούς στο Taxis οφειλές προς την εφορία που μάλλον είχαν ξεχάσει με την ελπίδα να τις... ξεχάσει και η Εφορία.

Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", εις μάτην όμως αφού τόσο οι κεντρικές υπηρεσίες όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΔΟΥ σπεύδουν να βεβαιώσουν ξανά κάθε οφειλή προς το Δημόσιο που βρίσκεται στο όριο της παραγραφής.

Έτσι μέχρι και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς χιλιάδες φορολογούμενοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα είδαν στις “εκτός ρύθμισης οφειλές “τους προς το Δημόσιο –δηλαδή στις οφειλές που δεν είναι ενταγμένες στη ρύθμιση των 120 δόσεων ή στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων – να βεβαιώνονται οφειλές του φορολογικού έτους 2014 που αφορούν στη χρήση του 2013, όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών".

Στην τεράστια πλειονότητά τους οι οφειλές που επιβεβαιώνει η εφορία αφορούν στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης που έχει επιβληθεί για πρώτη φορά με το μνημονιακό νόμο του 2011 στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και έκτοτε επικαιροποιήθηκε με άλλα τρία νομοθετήματα μέχρι και το 2016.

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης κλιμακώνεται από το 2,20% μέχρι το 10% ανάλογα με το εισόδημα και συχνά επικρίνεται ως η πιο άδικη φορολογία ως “ φόρος επί φόρου”.

Όπως οι περισσότερες οφειλές υπόκειται σε πενταετή παραγραφή αλλά στην πραγματικότητα η παραγραφή είναι εξαετής αφού οι φορολογικές αρχές έχουν τη δυνατότητα – και οι υπάλληλοι των εφοριών την υποχρέωση- να εκδίδουν οριστικές πράξεις εις βάρος του οφειλέτη μετρώντας την πενταετία από τη λήξη του έτους φορολογικής υποχρέωσης.

Έτσι η εισφορά αλληλεγγύης του 2014 που βεβαιώθηκε από την ΑΑΔΕ στις 31/12/2019.


ΠηγήΕτικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.