HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


"Όχι" της Ελληνικής Λύσης στην υποψηφιότητα της Αικ. Σακελλαροπούλου

Την απόφασής της να μην ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας γνωστοποίησε η Ελληνική Λύση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου αναφέρονται οι λόγοι που η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης δεν θα στηρίξει την επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία "σύνδρομο κατωτερότητας από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τα τελευταία εβδομήντα χρόνια" σχολιάζοντας την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και σημειώνει:

"Με θλίψη σημειώνουμε ότι είμαστε στη δυσάρεστη θέση, κρίνοντας από τα “πεπραγμένα” της κατά το παρελθόν, για λόγους εθνικής και ιδεολογικής συνείδησης να μην μπορούμε να συναινέσουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, διότι θα αυτοαναιρεθούμε και θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων που μας ψήφισαν".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης:

"Σήμερα συνεκλήθη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, λόγω της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αναγκάζεται λόγω των “πεπραγμένων” της κας Σακελλαροπούλου αλλά και άλλων προαπαιτουμένων που δεν υφίστανται να αρνηθεί την “αριστεροφοβική” πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αφού μιλάμε για προαπαιτούμενα και “πεπραγμένα” παραθέτουμε μερικά εξ’αυτών:

Παραβιάζεται η αρχή του Συντάγματος, της διάκρισης των εξουσιών και δυστυχώς για ακόμα μια φορά “διαπλέκεται” η πολιτική με τη δικαιοσύνη.

Δυστυχώς η κα Σακελλαροπούλου δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό.

Για πρώτη φορά ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας δεν θα μπορεί να επισκεφτεί το Άγιον Όρος, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Τον Μάρτιο του 2001 στο Συμβούλιο της Επικρατείας τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, συντασσόμενη με την πλειοψηφία.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς των Δήμων σχετικά με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό.

Τον Φεβρουάριο του 2013 συμφώνησε, ως μειοψηφία, στην απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.

Συμμετείχε στη δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχοντας την άποψη ότι το ψηφιακό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ δεν μπορεί από τον νόμο να θεωρηθεί ως έγγραφο και να ληφθεί υπόψη.

Υπήρξε εισηγήτρια σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ των μεταλλείων της Χαλκιδικής, απορρίπτοντας προσφυγή 264 κατοίκων. Σήμερα η περιοχή μοιάζει με Κρανίου Τόπο.

Το 2018 απέρριψε ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας προσφυγές συλλόγων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για την Μακεδονία μας.

Το 2018 αποφάσισε ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι είναι νόμιμη και αναγκαία η ένταξη των “προσφυγόπουλων” στα σχολεία.

Τον Ιούλιο του 2019 αποφάσισε το οριστικό τέλος του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα).

Αξιοσέβαστη η κ. Σακελλαροπούλου, τιμούμε το πρόσωπό της, αλλά εκτιμούμε ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία “χρησιμοποιήθηκε” από τη Νέα Δημοκρατία για αλλαγή ατζέντας (λαθρομεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά) και κυρίως λόγω του συνδρόμου κατωτερότητας από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.

Με θλίψη σημειώνουμε ότι είμαστε στη δυσάρεστη θέση, κρίνοντας από τα “πεπραγμένα” της κατά το παρελθόν, για λόγους εθνικής και ιδεολογικής συνείδησης να μην μπορούμε να συναινέσουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, διότι θα αυτοαναιρεθούμε και θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων που μας ψήφισαν.

Η κα Σακελλαροπούλου θα ήταν εξαιρετική επιλογή ως υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης."



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια