Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

«Θέλω να δω τον Κύριο Ιησού Χριστό απεγνωσμένα»: Τα τελευταία λόγια θανατοποινίτη που εκτελέστηκε

Ένας θανατοποινίτης κρατούμενος στο Τέξας των ΗΠΑ με ιστορικό βιαιοπραγίας εναντίον των γυναικών εκτελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης για τον θανάσιμο τραυματισμό της συζύγου του, η οποία φοβόταν ότι δεν θα έβγαινε ζωντανή από τον γάμο της.
Ο 64χρονος Τζον Γκάρντνερ εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση σε κρατικό σωφρονιστικό ίδρυμα στο Huntsville για τη δολοφονία της Τάμι Γκάρντνερ τον Ιανουάριο του 2005. Ο εισαγγελέας τόνισε ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε διαδικασία διαζυγίου όταν ο Γκάρντνερ διέρρηξε το σπίτι της συζύγου του στο βόρειο Τέξας και την πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ εκείνη καθόταν στο κρεβάτι. Η γυναίκα κατέληξε μετά από δύο μέρες σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η New York Post, ο θανατοποινίτης ρωτήθηκε από δεσμοφύλακα αν είχε να κάνει κάποια τελευταία δήλωση και ο Γκάρντνερ, δεμένος με ιμάντα στο καρότσι του θαλάμου όπου θα εκτελούνταν η ποινή, έστρεψε το κεφάλι του και απολογήθηκε αρκετές φορές στον γιο της γυναίκας του, την κόρη και τη μητέρα της, που παρακολουθούσαν μέσα από ένα τζάμι λίγα μέτρα μακριά.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τη θλίψη που σας προκάλεσα» είπε. «Ελπίζω ότι αυτό που γίνεται σήμερα θα σας φέρει γαλήνη, χαρά, μία αίσθηση τέλους, ό,τι χρειάζεται για να συγχωρήσετε. Σας ζητώ συγγνώμη. Ξέρω ότι δεν μπορείτε να με συγχωρήσετε, αλλά ελπίζω ότι μια μέρα θα το κάνετε».

Αφού είπε σε μερικούς φίλους του που παρακολουθούσαν από ένα διπλανό παράθυρο ότι τους αγαπούσε, ζήτησε για ακόμη μία φορά συγγνώμη, προσθέτοντας ότι δεν ήθελε να πει πολλά και ζήτησε από τον δεσμοφύλακα να προχωρήσει στην εκτέλεση της ποινής επειδή «θέλω να δω τον Κύριο Ιησού Χριστό απεγνωσμένα».

Λίγο μετά και αφού είχε ξεκινήσει να επιδρά το ισχυρό υπνωτικό που του είχε χορηγηθεί, ο Γκάρντνερ πήρε τρεις βαθιές ανάσες και μετά άρχισε να ροχαλίζει. Μέσα σε δευτερόλεπτα κάθε κίνηση σταμάτησε. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε μετά από 16 λεπτά.

Ο Γκάρντνερ έγινε ο πρώτος κρατούμενος που εκτελέστηκε αυτή τη χρονιά στο Τέξας, που είναι η πιο «ενεργή» πολιτεία των ΗΠΑ σε θανατικές ποινές. Την περασμένη χρονιά, 22 κρατούμενοι εκτελέστηκαν στις ΗΠΑ, με 9 από αυτούς να τιμωρούνται με τη θανατική ποινή στο Τέξας, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλες τις πολιτείες.Η ενάγουσα Αρχή περιέγραψε τον γάμο μεταξύ του Τζον και της Τάμι Γκάρντνερ ως σύντομο αλλά βίαιο. Ήταν η πέμπτη σύζυγος του Γκάρντνερ.

«Ήταν ένας κλασσικός βασανιστής» είπε συνήγορος των εναγόντων.

Φίλοι και συγγενείς της Τάμι Γκάρντνερ κατέθεσαν ότι ζούσε διαρκώς υπό το καθεστώς του φόβου, επειδή ο άνδρας της τη χτυπούσε και την έπνιγε και την απειλούσε με όπλο. Ήθελε διαζύγιο αλλά έλεγε: «Δεν μπορώ να φύγω, θα με σκοτώσει».

Αφού είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου, με δάνειο που είχε ζητήσει από τη δουλειά της, και ενώ πλησίαζε η οριστικοποίηση του χωρισμού τους, ο Γκάρντνερ οδήγησε από το Μισισίπι, διέρρηξε το σπίτι της στο Τέξας και την πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ ήταν άρρωστη και κλινήρης.

Παρά τον πυροβολισμό και την αδυναμία της να ακούσει, η Τάμι Γκάρντνερ κάλεσε τα Επείγοντα και κατήγγειλε τον σύζυγό της, δίνοντας και τον αριθμό των πινακίδων του οχήματός του.

Η γυναίκα νοσηλεύτηκε αλλά έπεσε σε κώμα και μετά από δύο μέρες αποσυνδέθηκε από το μηχάνημα υποστήριξης.

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.