HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»

Η φωτογραφία που τον δείχνει να έχει στρέψει το τόξο του προς τη Βουλή έκανε το γύρο του κόσμου. Τότε ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε συλληφθεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει στις ανακριτικές αρχές ότι το τόξο του είναι ψεύτικο και ότι δε θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν.

Ο Γιάννης Μιχαλίδης ήταν αριστούχος μαθητής με αγάπη για το διάβασμα. Μάλιστα αφού έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις και αρίστευσε βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την τότε Υπουργό Μαριέτα Γιαννάκου. Σπούδασε περιβαλλοντολόγος στο ΑΠΘ. Ο πατέρας του είναι ο σπουδαίος μουσικός και μαέστρος, Χαράλαμπος Μιχαηλίδης.

Από το Βελβεντό στην απόδραση

Ο Γιάννης Μιχαληλίδης, ο επονομαζόμενος και “Τοξοβόλος” του Συντάγματος, είχε συλληφθεί μαζί με άλλους τέσσερις νεαρούς τον Φεβρουάριο του 2013 για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Πριν από τη σύλληψή του στο Βελβεντό, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος” είχε εμπλακεί και σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς την Πεύκη. Τότε, ο “Τοξοβόλος” και ένας συνεργός του είχαν πυροβολήσει αστυνομικό, η ζωή του οποίου σώθηκε από το αλεξίσφαιρο που φορούσε.

Ο Μιχαηλίδης και ο συνεργός του είχαν εντοπιστεί από περιπολικό στην Πεύκη όταν οι αστυνομικοί τους είδαν να προσπαθούν να βάλουν βενζίνη σε μηχανάκι που είχε κλαπεί την ίδια μέρα από άλλη περιοχή της Αττικής και ο ιδιοκτήτης του το είχε δηλώσει στην αστυνομία.

Αφού γρονθοκόπησαν τους αστυνομικούς, πήραν το περιπολικό και διέφυγαν από την Πεύκη. Αργότερα, το περιπολικό είχε βρεθεί εγκαταλειμμένο στην Κηφισιά.

Τον περασμένο Ιούνιο, είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας όπου κρατούνταν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια