Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η Ελλάδα στις χώρες με τα πιο ισχυρά διαβατήρια! Ισοβαθμεί με Βρετανία-ΗΠΑ (Λίστα)

Η Ιαπωνία είναι η χώρα που διαθέτει το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο, όπως προκύπτει από την ανανεωμένη λίστα που καταρτίζει η εταιρεία Henley & Partners.

Σύμφωνα με τo insider.gr, η Ιαπωνία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τρία διαδοχικά χρόνια.

Πώς καταρτίζεται η λίστα

Για την κατάρτιση του σχετικού δείκτη (Henley Passport Index), η εταιρεία αξιολογεί τα διαβατήρια όλων των χωρών του κόσμου, βασιζόμενη στα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

Η Ιαπωνία καταλαμβάνει την πρώτη θέση καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες της να ταξιδέψουν χωρίς βίζα ή να λάβουν βίζα μόλις αφιχθούν, σε 191 χώρες στον κόσμο.

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στη δεύτερη θέση, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες της να ταξιδέψουν χωρίς βίζα ή να λάβουν βίζα μόλις αφιχθούν, σε 190 χώρες στον κόσμο.

Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν Γερμανία και Νότιος Κορέα (189 χώρες), ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την όγδοη θέση, μαζί με το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ταξιδέψουν συνολικά σε 184 χώρες.

Οι χώρες

Αναλυτικά, οι χώρες με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο είναι οι εξής:1. Ιαπωνία (191 χώρες)
2. Σιγκαπούρη (190 χώρες)
3. Γερμανία, Νότια Κορέα (189 χώρες)
4. Φινλανδία, Ιταλία (188 χώρες)
5. Δανία, Λουξεμβούργο, Ισπανία (187 χώρες)

Στον αντίποδα, οι χώρες με τα λιγότερο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο είναι οι εξής:
- Αφγανιστάν
- Ιράκ
- Συρία
- Σομαλία
- Πακιστάν
- Υεμένη

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.