Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΕΟΠΥΥ: Επιστρέφουν στα φαρμακεία τα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις

Περισσότερα από 50 σκευάσματα για την αντιμετώπιση νεοπλασιών αλλά και της σκλήρυνσης κατά πλάκας επιστρέφουν εκ νέου στα ράφια των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας.


Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκπληρώνει τη δέσμευσή της να συρρικνώσει εντός του 2020 τις λίστες της ντροπής από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπου βαριά ασθενείς περιμένουν στις ουρές ακόμη και περισσότερες από τρεις ώρες για να προμηθευτούν την απαραίτητη για τη θεραπεία τους αγωγή. Έτσι ήδη από χθες ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορές της χώρας υπό την ομπρέλα του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περισσότεροι από 10 εκατομμύρια ασφαλισμένοι, εξέδωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους φαρμακοποιούς της χώρας, όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ".

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό σταδιακά στη λίστα των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους που διατίθενται από το δίκτυο των ιδιωτικών φαρμακείων θα προστίθενται σκευάσματα και για άλλες σοβαρές παθήσεις όπως είναι για παράδειγμα τα φάρμακα για ρευματικά νοσήματα, οι ενδοβολβικές ενέσεις για οφθαλμικές παθήσεις αλλά και τα ραδιοφάρμακα για ακτινοθεραπείες.

Ο κλάδος όμως των φαρμακοποιών εμφανίζεται διχασμένος με τους φαρμακοποιούς της Αττικής να εκφράζουν τις αντιδράσεις τους σχετικά με την εφαρμογή του μέρου, προειδοποιώντας ότι δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΕΟΠΥΥ καιώς δεν προβλέπεται αμοιβή τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.