-->

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Λαζάνια με σπανάκι

Αγαπημένη και υγιεινή συνταγή

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 συσκευασία λαζάνια
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 500 γρ. τυρί τριμμένο
  • 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε λίγο νερό και ρίχνετε για 2 λεπτά ένα ένα τα λαζάνια.
  • Τα βγάζετε από την κατσαρόλα αλλά φροντίζετε να μην τα τοποθετήσετε το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν.
  • Σε ένα πυρέξ ρίχνετε λίγη από την κρέμα γάλακτος μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια ώστε να μην κολλήσουν τα λαζάνια στον πάτο με το ψήσιμο.
  • Απλώνετε δύο στρώσεις λαζάνια φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του πυρέξ.
  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σπανάκι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις το σπανάκι μαλακώσει απλώνετε την μισή ποσότητα στο πυρέξ.
  • Πασπαλίζετε με λίγο τυρί, απλώνετε το ζαμπόν και βάζετε άλλες δύο στρώσεις λαζάνια.
  • Απλώνετε την υπόλοιπη ποσότητα από το σπανάκι και πασπαλίζετε ξανά με λίγο τυρί.
  • Συνεχίζετε με δύο στρώσεις λαζάνια. Σε αυτό το σημείο το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο.
  • Περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με λίγο τυρί.
  • Στο τέλος πασπαλίζετε την τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο για περίπου 30 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

-->