HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι λέει η ΕΔΕΥ για τον πιθανό “θησαυρό” φυσικού αερίου στα Αλώνια Πιερίας

Επίσημη απάντηση στο “μυστήριο” γύρω από την ύπαρξη φυσικού αερίου στο υπέδαφος των Αλωνίων Πιερίας δίνει η ΕΔΕΥ.

Πρόκειται για αρκετά παλαιά υπόθεση, καθώς πριν 22 χρόνια αγρότες της περιοχής ανακάλυψαν τυχαία αέριο σε βάθος 250μ, ενώ σε γειτονικό χωριό είχαν γίνει έρευνες ήδη από το 1955.

Με αφορμή τα παραπάνω, η ΕΔΕΥ απάντησε σε ερώτημα βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, επισημαίνοντας ότι πράγματι υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ύπαρξης αερίου σε περιοχές όπως αυτή και συνίστανται κυρίως σε μεθάνιο που εκλύεται στα ανώτερα στρώματα της επιφάνειας και είναι πιθανά συνδεδεμένο με τύρφες ή υδάτινα φρεάτια.

Υπό την έννοια αυτή, τα εν λόγω κοιτάσματα δύνανται να αντιπροσωπεύουν επιφανειακούς θύλακες αερίου μη εκμεταλλεύσιμους, σύμφωνα με την ΕΔΕΥ και θα μπορούσαν να συνδέονται με συγκεντρώσεις υδρογονανθράκων σε βάθη 1.500 μέτρων ή παραπάνω.

Όπως σημειώνει η ΕΔΕΥ, η έμφαση σε αυτή τη χρονική περίοδο δίδεται σε έρευνες στη Μεσοελληνική Αύλακα που περιλαμβάνει τα Γρεβενά. Σε κάθε περίπτωση, η κρατική εταιρεία δεν αποκλείει ότι οι υπόλοιπες περιοχές, όπως τα Αλώνια, δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας στο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια