Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τι λέει η ΕΔΕΥ για τον πιθανό “θησαυρό” φυσικού αερίου στα Αλώνια Πιερίας

Επίσημη απάντηση στο “μυστήριο” γύρω από την ύπαρξη φυσικού αερίου στο υπέδαφος των Αλωνίων Πιερίας δίνει η ΕΔΕΥ.

Πρόκειται για αρκετά παλαιά υπόθεση, καθώς πριν 22 χρόνια αγρότες της περιοχής ανακάλυψαν τυχαία αέριο σε βάθος 250μ, ενώ σε γειτονικό χωριό είχαν γίνει έρευνες ήδη από το 1955.

Με αφορμή τα παραπάνω, η ΕΔΕΥ απάντησε σε ερώτημα βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, επισημαίνοντας ότι πράγματι υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ύπαρξης αερίου σε περιοχές όπως αυτή και συνίστανται κυρίως σε μεθάνιο που εκλύεται στα ανώτερα στρώματα της επιφάνειας και είναι πιθανά συνδεδεμένο με τύρφες ή υδάτινα φρεάτια.

Υπό την έννοια αυτή, τα εν λόγω κοιτάσματα δύνανται να αντιπροσωπεύουν επιφανειακούς θύλακες αερίου μη εκμεταλλεύσιμους, σύμφωνα με την ΕΔΕΥ και θα μπορούσαν να συνδέονται με συγκεντρώσεις υδρογονανθράκων σε βάθη 1.500 μέτρων ή παραπάνω.

Όπως σημειώνει η ΕΔΕΥ, η έμφαση σε αυτή τη χρονική περίοδο δίδεται σε έρευνες στη Μεσοελληνική Αύλακα που περιλαμβάνει τα Γρεβενά. Σε κάθε περίπτωση, η κρατική εταιρεία δεν αποκλείει ότι οι υπόλοιπες περιοχές, όπως τα Αλώνια, δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας στο μέλλον.

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.