Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πόσα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για αποκλειστικές νοσοκόμες

Πως θα πάρετε τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ που δίνει για τις αποκλειστικές νοσοκόμες


Μια αρκετή γραφειοκρατική διαδικασία απαιτείται για την μερική κάλυψη των εξόδων για αποκλειστικές νοσοκόμες, όταν τις χρειαζόμαστε για τη νοσηλεία των δικών μας ανθρώπων.

 Σύμφωνα με την διοίκηση του Οργανισμού, «η αναγνώριση απόδοσης δαπάνης για τη χρησιμοποίηση αποκλειστικής/ού νοσοκόμου ανά νοσηλεία και μέχρι δύο νοσηλείες το μήνα, είναι δυνατή μόνο σε κρατικά νοσοκομεία, για ασθενείς με βαριά γενική κατάσταση, για τους οποίους απαιτούνται ιδιαίτερες φροντίδες, μόνο κατά τη διάρκεια της νύκτας και μέχρι 8 νύκτες».

Πάντως με βάση τον νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που απαιτείται παράταση χρήση αποκλειστικής νοσοκόμας θα αποζημιώνεται μέχρι συνολικά 12 νύχτες. Σε εξαιρετικά περιπτώσεις κινητικά αναπήρων, η αποζημίωση αποκλειστικής νοσοκόμας δύναται να καλύπτει το σύνολο της νοσηλείας του δικαιούχου που έχει χρόνια πάθηση ή αναπηρία με ποσοστό 80% και άνω από επιτροπή ΚΕΠΑ.

Τι ποσά καταβάλει

Η αποζημίωση ορίζεται σε 30 ευρώ για κάθε νύκτα τις καθημερινές και σε 45 ευρώ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Για την απόδοση της δαπάνης στους δικαιούχους απαιτείται η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:

– Ιατρική βεβαίωση του διευθυντή της κλινικής του κρατικού νοσοκομείου, για την αναγκαιότητα της χρήσης αποκλειστικής.

– Έγκριση του ελεγκτή ιατρού

– Αντίγραφο του εξιτηρίου

– Απόδειξη παροχής υπηρεσιών της αποκλειστικής

– Βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας, προκειμένου να αποδοθεί το σύνολο των ημερών νοσηλείας.Πηγή
Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.