HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αλεξάντερ Βίνικ: «Προσφέρω την τεχνογνωσία μου στην Ελλάδα και δεν μου απαντά»

Κραυγή αγωνίας βγάζει μέσα από τη φυλακή ο Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος κρατείται εδώ και 2,5 χρόνια στις Ελληνικές φυλακές.

Ο αποκαλούμενος και «Mr.Bitcoin», που σε μία ύστατη προσπάθεια να ανατρέψει την απόφαση έκδοσής του στην Γαλλία προσέφυγε πριν λίγες ημέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζει μιλώντας στην Realnews ότι επιχειρείται η εξόντωσή του. Και ο λόγος είναι η υψηλή τεχνογνωσία του, την οποία, όπως λέει, έχει προσφέρει στην Ελληνική Κυβέρνηση. Χωρίς ωστόσο να έχει λάβει απάντηση έως τώρα. «Με όποιες δυνάμεις μου έχουν απομείνει, στην 29η ημέρα απεργίας πείνας, κάνω έκκληση σε όποιον υπεύθυνο έχει συνείδηση και σε κάθε άνθρωπο που πιστεύει στην Δικαιοσύνη:Μην αφήσετε να ολοκληρωθεί το έγκλημα που γίνεται εναντίον μου. Μην αφήσετε να παραδοθώ σε χώρες όπου δεν έχω ποτέ βρεθεί και να εξοντωθώ, με το πρόσχημα της ποινικής δίωξης.»

Ο 40χρόνος Ρώσος υπήκοος, για τον οποίο εξέδωσαν αιτήματα έκδοσής του τρεις χώρες εμφανίζοντάς τον ως διαχειριστή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας BCT μέσω της οποίας γίνονταν παράνομες συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, επιμένει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. «Εδώ και 2,5 χρόνια είμαι κρατούμενος χωρίς ποινή, χωρίς δίκη, αλλά και χωρίς στοιχεία. Όποτε ζήτησα να δω τα όποια στοιχεία εναντίον μου, εκείνοι που λένε ότι με διώκουν (Γαλλικές αρχές και Αμερικανικές Αρχές), εξαφανίσθηκαν από προσώπου γης. Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα, κρατούμενος παράνομα 30 μήνες στην Ελλάδα, χωρίς να κατηγορούμαι για τίποτε. Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου. Την έχω προσφέρει στην Ελληνική Κυβέρνηση και δεν μου έχουν απαντήσει.».

Ο Αλεξάντερ Βίνικ όμως προχωρά και σε σοβαρές καταγγελίες σε σχέση με την μεταχείρισή του. «Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω. Δεν μου επιτρέπουν να πάρω καθαρό αέρα, η τελευταία φορά που προαυλίστηκα, για λίγα λεπτά, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2019.Η δικηγόρος μου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μού είπε, «είναι η τελευταία σου βόλτα για την δεκαετία» και της απάντησα: «Ίσως είναι η τελευταία βόλτα της ζωής μου».Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου.Χθες εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου.

Σήμερα απαγόρευσαν στη μητέρα μου, που ήρθε από τη Ρωσία, να με δει. Αλλά και στον δικηγόρο μου από τη Ρωσία να με επισκεφθεί. Ζητώ τη βοήθεια κάθε ανθρώπου που έχει συνείδηση. Ζητώ να παρέμβουν όσοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς…», καταλήγει.

Η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνει ότι εάν ήταν Κυβέρνηση, θα «στρατολογούσε» τον Αλεξάντερ Βίννικ στην υπηρεσία της Ελλάδας. Όπως δηλώνει στη «R»: «Άνθρωποι με τόσο σπάνια και υψηλή τεχνογνωσία όπως ο Αλεξάντερ Βίννικ επιστρατεύονται από τις Κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο, για το συμφέρον των λαών τους. Ο Αλεξάντερ Βίννικ δεν είναι ένας εγκληματίας, αλλά ένας άνθρωπος με υψηλή τεχνογνωσία, που θα μπορούσε να προσφέρει στη χώρα μας πολύτιμες υπηρεσίες στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων και να απαγκιστρώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες από τους εκβιασμούς του τραπεζικού συστήματος.

Η Νέα Ζηλανδία εδώ και μήνες έχει ανακοινώσει ότι πραγματοποιεί την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων της μέσω Bitcoin, που είναι ψηφιακό νόμισμα απολύτως νόμιμο και αναγνωρισμένο διεθνώς.
Η Ελληνική Κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο Βίννικ δεν είναι εγκληματίας: αλλιώς θα του είχε ασκηθεί δίωξη και στην Ελλάδα, για τα δήθεν εγκλήματα για τα οποία ζητούν την έκδοσή του ΗΠΑ και Γαλλία.

Με την εξόντωση του Αλεξάντερ Βίννικ, διαπράττεται ένα διπλό έγκλημα: έγκλημα σε βάρος του ανθρώπου, που σβήνει από την απεργία πείνας, έγκλημα σε βάρος και της χώρας μας, που στερείται την μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτόν τον άνθρωπο και την τεχνογνωσία του προς όφελος της Ελλάδας και των Ελλήνων.»


Πηγή: Realnews


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια