HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


"Αστερίσκους" βάζει το Γραφείο Διανοητικής ιδιοκτησίας της Ε.Ε., στο Αλικάντε της Ισπανίας στο "Μακεδονικό" σήμα

Με «αστερίσκους» μαθαίνουμε πως ενέκρινε τελικώς το Γραφείο Διανοητικής ιδιοκτησίας της Ε.Ε., στο Αλικάντε της Ισπανίας το αίτημα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος στα τέλη Νοεμβρίου για την κατοχύρωση του νέου συλλογικού σήματος προστασίας των ελληνικών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών που φέρουν τον προσδιορισμό «Μακεδονικός», ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση με τα αντίστοιχα της Βορείου Μακεδονίας.

Οι διαρροές θέλουν τους επιτελείς του Γραφείου να περιορίζουν τους δυνάμει δικαιούχους χρήσης του νέου σήματος, μόνο στα μέλη του ΣΕΒΕ κι όχι αδιακρίτως σε κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο από τις περίπου 4.000 επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος που έχουν στην επωνυμία ή τα προϊόντα τους τον επιθετικό προσδιορισμό Μακεδονικός.

Τούτο σημαίνει πως -αν δεν αλλαξει κάτι- δεν είναι πάνω από 800 οι επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το σήμα. Ο ΣΕΒΕ, πάντως, όπως σημειώνει ο πρόεδρός, του δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, είναι σε επικοινωνία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αναζητώντας νομική φόρμουλα να ξεπεραστεί ο σκόπελος.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια