Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

"Αστερίσκους" βάζει το Γραφείο Διανοητικής ιδιοκτησίας της Ε.Ε., στο Αλικάντε της Ισπανίας στο "Μακεδονικό" σήμα

Με «αστερίσκους» μαθαίνουμε πως ενέκρινε τελικώς το Γραφείο Διανοητικής ιδιοκτησίας της Ε.Ε., στο Αλικάντε της Ισπανίας το αίτημα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος στα τέλη Νοεμβρίου για την κατοχύρωση του νέου συλλογικού σήματος προστασίας των ελληνικών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών που φέρουν τον προσδιορισμό «Μακεδονικός», ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση με τα αντίστοιχα της Βορείου Μακεδονίας.

Οι διαρροές θέλουν τους επιτελείς του Γραφείου να περιορίζουν τους δυνάμει δικαιούχους χρήσης του νέου σήματος, μόνο στα μέλη του ΣΕΒΕ κι όχι αδιακρίτως σε κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο από τις περίπου 4.000 επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος που έχουν στην επωνυμία ή τα προϊόντα τους τον επιθετικό προσδιορισμό Μακεδονικός.

Τούτο σημαίνει πως -αν δεν αλλαξει κάτι- δεν είναι πάνω από 800 οι επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το σήμα. Ο ΣΕΒΕ, πάντως, όπως σημειώνει ο πρόεδρός, του δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, είναι σε επικοινωνία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αναζητώντας νομική φόρμουλα να ξεπεραστεί ο σκόπελος.


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.