Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την ελληνική οικονομία έως τον Μάιο

Δύο βασικούς στόχους έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο για το 2020. Αφενός να ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά - τουλάχιστον να γίνει η προεργασία φέτος- και αφετέρου την αλλαγή χρήσης των κερδών από ελληνικά ομόλογα για την "αιμοδότηση" των επενδύσεων.


Ορισμένες κρίσιμες ημερομηνίες για τη νέα χρονιά είναι οι εξής:


Καταρχάς στις 20 Ιανουαρίου θα έρθει στην Αθήνα κλιμάκιο των θεσμών για την πέμπτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση ενώ στις 17 Φεβρουαρίου συνεδριάζει το Eurogroup. Στις 27 Φεβρουαρίου θα δημοσιευθεί η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν, ενώ θα έχει προηγηθεί η έκθεση της Fitch για την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Στις αρχές Μαρτίου θα ανακοινωθεί από την ΕΛΣΤΑΤ ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2019.

Στις 16 Μαρτίου συνεδριάζει το Eurogroup, όπου είναι πιθανή η λήψη απόφασης για την αλλαγή χρήσης των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα. Προϋπόθεση συνιστά βέβαια να έχει προηγηθεί θετική έκθεση από τους Θεσμούς.

Τέσσερις μέρες αργότερα θα έρθουν ξανά στην Αθήνα κλιμάκια των θεσμών για την έκτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Στις 18 Μαΐου συνεδριάζει το Eurogroup, όπου είναι πιθανόν να ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021.Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.