HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Ο «ΜΕΣΣΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο «ΜΕΣΣΙΑΣ» του Γκέοργκ Φρήντιχ Χέντελ, το μνημειώδες έργο της παγκόσμιας κλασσικής μουσικής που είναι ταυτισμένο με το πνεύμα των Χριστουγέννων και δεσπόζει εδώ και περίπου τρεις αιώνες στο ρεπερτόριο της εκκλησιαστικής μουσικής την περίοδο των εορτών, αποτέλεσε το θεματολόγιο της φετινής συναυλίας της χορωδίας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Μια εκδήλωση που καθιερώθηκε εδώ και πέντε χρόνια ως θεσμός, παρουσιάστηκε την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, στην Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης, παρουσία του πολυπληθούς κοινού που κατέκλυσε το Ναό και έζησε στιγμές πραγματικής μουσικής πανδαισίας.

Το επίκαιρο και αριστουργηματικό ορατόριο της δυτικής θρησκευτικής μουσικής, το απέδωσαν ιδανικά εκτός από την ορχήστρα και το φωνητικό σύνολο «de profundis» της Εστίας, οι αντίστοιχες Musicart του Νέου Ωδείου Κοζάνης (διδασκαλία Μαρίας Καραγιάννη) καθώς και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (διδασκαλία Ελένης Σαμακοβλή).

Σολίστες της συναυλίας την οποία διηύθυνε ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης, ήταν, η σοπράνο Βασιλική Ποζίδου, η άλτο Τίνα Κούπρατ, ο τενόρος Δημήτριος Ψαθάς και ο βαρύτονος Άκης Λαλούσης.

Προλογίζοντας και παρουσιάζοντας την εκδήλωση, ο Περικλής Χατζηγιάννης, επισήμανε: «Από μέρους της χορωδίας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, σας καλωσορίζουμε στην αποψινή καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία, που ασφαλώς αποτελεί μια εκδήλωση θεσμό στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Υλοποιείται για μια ακόμα χρονιά στην φιλόξενη και από κάθε πλευρά ζεστή, Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης.

Με την συναυλία αυτή, ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος των καθόλα αξιόλογων δραστηριοτήτων της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Συναυλίες, λαογραφία, χορός και φολκλόρ, φιλοσοφικές βραδιές, φωτογραφικές αποτυπώσεις, εικαστικά, ιστορική καταγραφή της Πιερίας μέσω συνεδρίων, σκιαγραφούν την παραγωγική εικόνα της Εστίας τη χρονιά που σύντομα αποχαιρετούμε.

Ολοκληρώνοντας, σας διαβιβάζω τις ευχαριστίες για την ευγενική σας παρουσία, τόσο του προέδρου της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Γρηγόρη Μιτσοκάπα, όσο και του διοικητικού συμβουλίου , καθώς και τις ευχές της οικογένειας της Εστίας για μια ελπιδοφόρα καινούργια χρονιά, με χαρά, υγεία, ευτυχία και παραγωγικό πολιτισμό.»

Στη συνέχεια ο οικοδεσπότης ποιμένας της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, Αιδέσιμος Ιωάννης Υφαντίδης, αναφέρθηκε στο εορταστικό κήρυγμα του, αφ ενός στο γεγονός της Θείας ενανθρώπισης και εφ ετέρου στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Εστίας που επί μία πενταετία αποτελεί θεσμό για την κοινωνία της Κατερίνης.

Τέλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης απηύθυναν ευχές στους συντελεστές και το κοινό, αλλά και θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και από μέρους των συνδιοργανωτή Δήμου Κατερίνης και του Πολιτιστικού του Οργανισμού, ο Αντιδήμαρχος, Γεώργιος Νταντάμης.

Το χορωδιακό τμήμα της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης τόλμησε, ετοίμασε και παρουσίασε το ορατόριο «Μεσσίας», ένα έργο υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων και δικαιώθηκε από το κοινό που είχε την τύχη να το παρακολουθήσει. Αξίζουν συγχαρητήρια στους χορωδούς, μουσικούς, σολίστες και στον μαέστρο, Ευθύμιο Μαυρίδη.

Είναι να επισημανθεί ότι όλοι οι συντελεστές με την καθοδήγηση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη υπερέβαλαν εαυτούς και δικαιώθηκαν απόλυτα. Εργάστηκαν άοκνα και με υπομονή, όσο διάστημα χρειάστηκε για να ολοκληρώσουν αυτό το μοναδικής αξίας ορατόριο. Ο Ευθύμιος Μαυρίδης με την επιλογή του αυτή καταξιώθηκε στο φιλοθεάμον κοινό και απέδειξε το πολυτάλαντο και τις άριστες γνώσεις που διαθέτει στη μουσική τέχνη. Γιατί απλά ένα τόσων απαιτήσεων έργο χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα για να το υλοποιήσεις. Είναι άξιος συγχαρητηρίων.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Σάββας Χιονίδης, Μπέττυ Σκούφα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, Γεώργιος Τζήμας, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνης, Γεώργιος Τσιαλός (με συμβολή στην υλοποίηση της συναυλίας) και Γεώργιος Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο επίτιμος πρόξενος του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, Ιωάννης Βεργίνης, κ.ά.

Στην φωτογραφική κάλυψη της συναυλίας οι φωτορεπόρτερ, Κωστής Α. Παπάς (μέλος της φωτογραφικής ομάδα –ίριδα- της Ε.Π.Μ. Κατερίνης) και Παναγιώτης Φτάρας.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια