Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Έξι αποτελεσματικά και ασφαλή φυσικά αντιβιοτικά

Πολλές ουσίες που απαντώνται στη φύση έχουν αντιβιοτική δράση, δηλαδή δρουν ενάντια σε παθογόνα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες.


Δεν είναι όμως όλες απόλυτα ασφαλείς για ανθρώπινη κατανάλωση, επομένως πρέπει να προσέχετε ποιες θα επιλέξετε.

Η πολύτιμη συμβολή των αντιβιοτικών

Τα συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά, όπως η πενικιλλίνη, έχουν σώσει την ανθρωπότητα από ασθένειες που μέχρι και τη δεκαετία του 1940 προκαλούσαν εκατομμύρια θανάτους.

Ωστόσο, η χρήση των αντιβιοτικών φαρμάκων πρέπει να γίνεται με μέτρο λόγω του κινδύνου της αντίστασης στα αντιβιοτικά, επομένως σημαντική παραμένει ακόμη και σήμερα η αξία των φυσικών αντιβιοτικών.

Στην παρακάτω gallery θα δείτε έξι ουσίες με φυσική αντιβιοτική δράση που μπορείτε να λαμβάνετε χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία σας.

Τι πρέπει να προσέχετε κατά τη χρήση

Όταν μια φυσική ουσία λαμβάνεται σε μορφή εκχυλίσματος ή συμπληρώματος, χρειάζεται προσοχή ως προς τη δοσολογία.

Για παράδειγμα, μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα σκόρδο στο φαγητό σας, ωστόσο σε συμπυκνωμένη μορφή και σε μεγάλη ποσότητα το σκόρδο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας.

Φροντίστε λοιπόν να ενημερώσετε τον γιατρό σας πριν προβείτε στην προμήθεια και τη χρήση οποιασδήποτε από τις παρακάτω ουσίες σε συμπυκνωμένη μορφή.

1. Σκόρδο: Οι διαθέσιμες έρευνες δείχνουν ότι το σκόρδο δρα ενάντια σε ευρύ φάσμα βακτηρίων, όπως η σαλμονέλα και το εσερίχια κόλι.

2. Μέλι: Από την εποχή του Αριστοτέλη ακόμη χρησιμοποιείται για την επούλωση των πληγών αλλά και για την πρόληψη και αντιμετώπιση διαφόρων λοιμώξεων. Η αντιβακτηριδιακή δράση του μελιού οφείλεται κυρίως στο υπεροξείδιο του υδρογόνου που περιέχει.

3. Τζίντζερ: Αρκετές επιστημονικές μελέτες τεκμηριώνουν την αποτελεσματική δράση του τζίντζερ ενάντια σε ποικίλα στελέχη βακτηρίων. Το καυτερό μπαχαρικό είναι ένα από τα φυσικά αντιβιοτικά με τη μεγαλύτερη αναγνώριση μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας.

4. Εχινάκεια: Μελέτη του 2012 στην επιθεώρηση Journal of Biomedicine and Biotechnology αναφέρει ότι το εκχύλισμα της πορφυρής εχινάκειας (Echinacea purpurea) μπορεί να εξουδετερώσει πολλά διαφορετικά βακτήρια, συμπεριλαμβανομένου του πυογόνου στρεπτόκοκκου (Streptococcus pyogenes), ο οποίος ευθύνεται για τη στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα και το σύνδρομο τοξικού σοκ.

5. Γαρίφαλο: Πρόσφατη επιστημονική μελέτη στην επιθεώρηση International Journal of Molecular Sciences υπέδειξε ότι το δημοφιλές μπαχαρικό δρα ενάντια σε διάφορα βακτήρια, όπως το εσερίχια κόλι.

6. Ρίγανη: Είναι ευρύτερα γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και για την τόνωση που προσφέρει στο ανοσοποιητικό. Ορισμένες μελέτες δείχνουν επίσης ότι η ρίγανη, και κυρίως το εκχύλισμά της, μπορεί να εξουδετερώσει και ευρύ φάσμα βακτηρίων.ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.