Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ενημέρωση του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου από τον διευθυντή Λειτουργίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για τις εργασίες αναβάθμισης στην υπόγεια σήραγγα Κατερίνης

-Το θέμα της λειτουργίας του κόμβου Κορινού & προτάσεις υποστήριξης συγκοινωνιακών έργων του Δήμου έθεσε ο Δήμαρχος Κ.Κουκοδήμος

Συνάντηση ενημέρωσης με τον Διευθυντή Λειτουργίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Δημήτρη Μανδαλώζη για τις εργασίες αναβάθμισης που θα εκτελέσει η εταιρεία στην υπόγεια σήραγγα Κατερίνης είχε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος. Όπως ενημέρωσε ο κ. Μανδαλώζης τον δήμαρχο Κατερίνης, βασικός σκοπός των εργασιών είναι αφενός η αναβάθμιση και εναρμόνιση της σήραγγας με την σύγχρονη ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ασφαλούς λειτουργίας σηράγγων, όπως αυτή ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο και αφετέρου η αύξηση του παρεχόμενου επιπέδου ασφαλείας προς τους οδηγούς σε επίπεδο ανάλογο με αυτό των νέων σηράγγων του Έργου.

Απόρροια της αναβάθμισης θα είναι και η προστασία της τοπικής αστικής κυκλοφορίας επάνω από τη σήραγγα δεδομένου ότι αυτή διέρχεται κάτω από τον αστικό ιστό.

Επί του παρόντος, λόγω της παλαιότητας κατασκευής της, η σήραγγα δεν συμμορφώνεται πλήρως με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις απαιτήσεις ασφαλούς λειτουργίας καθιστώντας την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης επιβεβλημένη. Χαρακτηριστικότερο πρόβλημα αποτελεί η αντοχή της υποδομής σε φωτιές μεγάλου πυροθερμικού φορτίου, λόγω και της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, καθώς και οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, παράλληλα με τις εργασίες πυροπροστασίας, θα εκτελεστούν και απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης των συστημάτων ασφαλείας που πλησιάζουν το όριο ζωής τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρήλθε χρονικό διάστημα άνω των 15 ετών από την απόδοση της σήραγγας στην κυκλοφορία, γεγονός που δημιουργεί ζωτικής σημασίας επιπτώσεις στη λειτουργία της. Οι εργασίες αναβάθμισης δρομολογήθηκαν κατόπιν εντολής του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχει και την ευθύνη επίβλεψης, καθώς και χρηματοδότησης του μεγαλύτερου μέρους αυτών. 

Εκτιμώμενη διάρκεια εργασιών

H διάρκεια των εργασιών εκτιμάται περί τους 14 μήνες, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και 1 μήνας κατά τον οποίο η κυκλοφορία δεν θα γίνεται μέσα από την σήραγγα.
Η έναρξη των εργασιών είναι προγραμματισμένη για την Άνοιξη.

Επίπτωση στη λειτουργία του Αυτοκινητοδρόμου & αστικής ζώνης κατά τη φάση κατασκευής
Η μεθοδολογία κατασκευής στοχεύει στην ελαχιστοποίηση της όχλησης της κυκλοφορίας της αστικής ζώνης Κατερίνης και ως εκ τούτου προβλέπει τον εναλλάξ αποκλεισμό ενός κλάδου σήραγγας  για την εκτέλεση των εργασιών με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας (αμφιδρόμηση) στον άλλον κλάδο. Μεταξύ των δύο φάσεων, καθώς και στο τέλος των εργασιών θα απαιτηθεί, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υποχρεωτικά ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν θα γίνεται η κυκλοφορία μέσα από σήραγγα για την εκτέλεση λειτουργικών δοκιμών.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

Ο Δήμαρχος αμέσως μετά την ενημέρωση για το θέμα των εργασιών στη σήραγγα, έθεσε το ζήτημα της λειτουργίας του κόμβου Κορινού, τονίζοντας ότι αποτελεί κοινό αίτημα των κατοίκων, καθώς και του Δήμου Κατερίνης, το οποίο έχει ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο Υπουργό.  Όπως είπε ο κ. Μανδαλώζης, το θέμα της λειτουργίας του κόμβου του Κορινού αποτελεί ζήτημα πολιτικής απόφασης, του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. «Εάν υπάρξει η απόφαση από τον αρμόδιο Υπουργό, η εταιρία μας θα την εκτελέσει» σημείωσε ο Διευθυντής Λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης τέλος ζήτησε την υποστήριξη σε μια σειρά συγκοινωνιακών έργων, τα οποία  αφορούν την πόλη, όπως τη μελέτη για την ασφαλή συγκοινωνιακή σύνδεση με το νέο Πολιτιστικό Κέντρο κ.α.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.