Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Με λαμπρότητα & θρησκευτική μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Θεοφανίων και ο Καθαγιασμός των υδάτων στο Δήμο Κατερίνης


Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν στον Δήμο Κατερίνης τα Θεοφάνια. Ειδικότερα, η επίσημη τελετή καθαγιασμού των υδάτων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, εκπροσώπων αρχών, φορέων και συλλόγων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και - παρά το τσουκτερό κρύο - πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Παραλία.

Η λιτανευτική πομπή που σχηματίστηκε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, με την προσέλευση του Ιερού Κλήρου και των τοπικών Αρχών, με τη συνοδεία Αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης κατευθύνθηκε και κατέληξε στην προβλήτα, απ’ όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Άτομα όλων των ηλικιών βούτηξαν στα νερά για να πάρουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Ο τυχερός που ανέσυρε τον σταυρό ήταν ο Ευάγγελος Μπαμπέτας από την Καλλιθέα.
Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά το πέρας της τελετής, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος: «Ευχόμαστε χρόνια πολλά και ευλογημένα. Το Φως του Χριστού να φωτίζει όλους τους ανθρώπους[…]».
Σε δήλωσή του στο περιθώριο της τελετής, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μία ημέρα χαράς και ελπίδας από την οποία αντλούμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Καλό φωτισμό, υγεία και ευλογία. Χρόνια πολλά».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στην τελετή παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ.κ. Ιώβ, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τη Γενεύη.

Η τελετή στην Ολυμπιακή Ακτή
Νωρίτερα, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε για 20η χρονιά, η  τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, στη θάλασσα του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής.
Ειδικότερα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, σχηματίστηκε πομπή προς την παραλία, υπό τους μουσικούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
Τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα έριξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο οποίος αφού ευχήθηκε σε επισκέπτες και  δημότες, «χρόνια πολλά και ευλογημένα με υγεία», ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και το Δημοτικό συμβούλιο «για την  άρτια διοργάνωση της τελετής […}.
Ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο Νεκτάριος Καραγιάννης από την Κατερίνη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Θεοφάνια, που όπως είναι γνωστό αναφέρονται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας στη Βάπτιση του Ιησού Χρηστού αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, από τον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων εορτάστηκαν και στην Παραλία του Κορινού. Τον Σταυρό ανέσυρε ο Χρυσοβαλάντης Τοπαλίδης από τον Κορινό.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.