Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τι θα ισχύσει με τις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας

Ούτε έναν στους δέκα πελάτες δεν αφορούσαν οι μειώσεις στα data που υποσχέθηκαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία», βιαστήκαμε να χαρούμε για τις μειώσεις στα data, καθώς όπως αποδεικνύεται αφορούν τελικά μόνον όσους πελάτες κινητής έχουν ξεχωριστά πακέτα δεδομένων. Συγκεκριμένα πρόκειται για περίπου 463.000 συνδέσεις-πακέτα που είναι αποκλειστικά για πρόσβαση στο διαδίκτυο και όχι για 11.800.000 συνδέσεις που συνδυάζουν τηλεφωνία και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συνεπώς εκτός των όποιων μειώσεων μένει η πλειοψηφία των καταναλωτών που έχουν συμβόλαια ή καρτοκινητό που περιλαμβάνει τόσο φωνητικές κλήσεις όσο και πρόσβαση στο ίντερνετ. kinita-1200x675

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία την Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στην χώρα μας το κόστος των data είναι κοντά στο μέσο όρο του ΟΟΣΑ αλλά είναι δεκαπλάσιο από πολλές χώρες όπου λειτουργούν τέσσερις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και όχι τρεις όπως στη χώρα μας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί -όπως επισημαίνεται και στο δημοσίευμα- ότι οι εταιρείες επαγγέλλονται μειώσεις και στις τιμές για μεταφορά δεδομένων και στα υπόλοιπα συμβόλαια χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τον χρόνο που θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη υπόσχεση.


Μάλιστα, για να αποφύγουν τις αρνητικές εντυπώσεις και μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, οι εταιρείες τις μέρες των γιορτών προχώρησαν σε ειδικές προσφορές, με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή χαμηλότερες τιμές. Βεβαίως οι καταναλωτές ακόμη δεν μπορούν να γνωρίζουν πόσο πραγματικά πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αλλά και ποια είναι η σύγκριση του αντίστοιχου κόστους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που είναι απαλλαγμένοι από τη βαρύτατη φορολογία που υπάρχει στην Ελλάδα.

Η τελευταία έκθεση της ΕΕΤΤ δείχνει πως το πρώτο εξάμηνο του 2019 το μέσο έσοδο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα ανά GB ήταν 2,21 ευρώ δηλαδή πολύ κοντά στον μέσο όρο του ΟΟΣΑ αλλά δέκα φορές μεγαλύτερο από τα 0,2 του ευρώ ανά GB σε σύγκριση με τις αγορές της Ευρώπης. Βεβαίως η χρέωση ποικίλει αν ο πελάτης είναι ιδιώτης ή επαγγελματίας, αν έχει συμβόλαιο ή είναι πελάτης καρτοκινητής. Το ίδιο διάστημα η μεγαλύτερη κίνηση data πραγματοποιήθηκε από τους πελάτες της καρτοκινητής (7,5 εκ. ενεργές συνδέσεις στο τέλος Ιουνίου) με μέσο έσοδο για τις εταιρείες 1,08 ευρώ ανά GB.


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.