Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η πορεία της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου - Ένα εξαιρετικό βιβλίο - ντοκουμέντο του Θανάση Μησιτσάκη

Ο  Θανάσης Μησιτσάκης, πρώην υπάλληλος και γραφείο τύπου- νύν συνταξιούχος- του ΨΝΠΟ, αξιοποιώντας  όλο το υλικό, προχώρησε στην έκδοση ενός βιβλίου που αφορά την ιστορία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου από την εποχή που λειτουργούσε ως άσυλο μέχρι την εφαρμογή του  Δικτύου των  Κοινοτικών δομών [Προστατευόμενα διαμερίσματα, Οικοτροφεία, Ξενώνες, Κέντρα Ημέρας].

     Στις 521 σελίδες, που παρουσιάζονται σε έξη ενότητες με 1266 φωτογραφίες, μπορεί κανείς να δει, την πορεία του ΨΝΠΟ που έχει καταγράψει ο Θανάσης Μησιτσάκης και περιλαμβάνουν ιστορικά στοιχεία, άρθρα, εκδηλώσεις, την εκδοτική δραστηριότητα του καθώς και πίνακες ζωγραφικής των ασθενών του Ψυχιατρείου.

     Στο βιβλίο αυτό εκτός των παραπάνω καταγράφεται επίσης η μακροχρόνια, επίπονη και συλλογική προσπάθεια όλων των υπαλλήλων και υπηρεσιών του Ψυχιατρείου που συνέβαλαν στον μετασχηματισμό του, από « Άσυλο-Ψυχιατρείο» σε ένα σύγχρονο «Δίκτυο Κοινοτικών Ψυχιατρικών Υπηρεσιών».   

   Επίσης, καταγράφεται η πορεία του μέσα στο χρόνο, και η μετατροπή του από Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου [Θ.Ψ.Π.Ι.Μ.Π.Ο.] σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου [Ψ.Ν.Π.Ο.] και τέλος σε Δίκτυο Κοινοτικών Δομών Ψυχιατρικών Υπηρεσιών, εφαρμόζοντας Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. 

    Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι  πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια. Ο Θανάσης Μησιτσάκης στο βιβλίο του καταγράφει ένα κομμάτι της τοπικής ιστορίας της Πιερίας που υπήρξε άρρηκτα δεμένο με την πόλη και τους κατοίκους της, αφού το Ψ.Ν.Π.Ο. υπήρξε για δεκαετίες σημείο αναφοράς για το Νομό μας αλλά και σημαντικός πυλώνας στη ψυχική υγεία για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και όχι μόνο. Πρόκειται λοιπόν για ένα ιστορικό ντοκουμέντο του τόπου μας που δεν πρέπει να λείπει απο την βιβλιοθήκη μας.

     Φίλε Σάκη,  καλοτάξιδο. 


Υ.Γ.Πληροφορίες για το που και πως θ' αποκτήσετε το βιβλίο μπορείτε να πάρετε στέλνοντας e-mail στην διεύθυνση: thanasis14021957@gmail.com ή στα τηλέφωνα: 6993864763 & 2351075064


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.