HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σύσκεψη ΠΑΜΕ στην Κατερίνη

Ενοχλήθηκαν οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ) από την παρουσία συνδικαλιστών εργαζομένων και συνταξιούχων στο χώρο του Εργατικού Κέντρου(!)
Με ψέματα και τερτίπια δεν μας απάντησε ποτέ η διοίκηση του ΕΚΚ στο αίτημα που υποβάλαμε για παραχώρηση της αίθουσας Γενικών Συνελεύσεων προκειμένου να διοργανώσουμε σύσκεψη για την προετοιμασία των σωματείων μπροστά στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Επικαλέστηκαν οτι δήθεν η αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων είναι κλεισμένη από άλλα σωματεία έως το τέλος Φλεβάρη.

Οι ταξικές δυνάμεις από το πρωί της Τρίτης 21/1 στο χώρο του ΕΚΚ προετοίμαζαν τη σύσκεψή τους, η οποία είχε καθοριστεί για το απόγευμα της ίδιας μέρας. Με ενημερώσεις, τηλέφωνα σε εργαζόμενους, συζήτηση με τον κόσμο που ερχόταν, τα μέλη των σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. κατέβαλαν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της σύσκεψης.

Σε πείσμα των εργατοπατέρων που βάλανε τον υπάλληλό τους να παίξει το ρόλο του μαντρόσκυλου, η σύσκεψη των εργαζομένων για την προετοιμασία της απεργιακής τους απάντησης τελικά πραγματοποιήθηκε στη σάλα του ΕΚΚ μιας και «ετσιθελικά» δεν ανοίξανε ποτέ την αίθουσα, αλλά ούτε και κανένα άλλο σωματείο φάνηκε για τη δήθεν προγραμματισμένη δουλειά που μας είπανε οτι θα γινόταν. Τους κάνουμε σαφές οτι τα ταξικά σωματεία δεν θα μείνουν έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Θα είμαστε αταλάντευτα οι οργανωτές του αγωνιστικού μετώπου ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ.

Ο ρόλος του Εργατικού Κέντρου είναι να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων ενάντια στις κυβερνήσεις και στους μεγαλοεπιχειρηματίες που ρουφάνε το μεδούλι μας προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Το Εργατικό Κέντρο πρέπει να είναι το σπίτι των εργαζομένων. Να είναι «ορμητήριο» του αγώνα των εργαζομένων και όχι παραμάγαζο των μεγάλων αφεντικών.

Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος αυτά που ξέρανε και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ότι όσο υπάρχει το Π.Α.ΜΕ., όσο υπάρχουν ταξικές δυνάμεις, τίμιοι αγωνιστές, δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους. Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουνε τα βρώμικα παιχνίδια τους στις πλάτες της εργατικής τάξης του νομού μας.

Οι εργαζόμενοι να αντλήσουνε πείρα και από αυτή τη σημερινή απόπειρα της διοίκησης του ΕΚΚ να παρεμποδίσει τη δράση των σωματείων και, να βγάλουνε τα συμπεράσματά τους. Η υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος μας αφορά όλους. Όσο κι αν τους ανατριχιάζουν οι συλλογικές, μαζικές διαδικασίες, όσο κι αν προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να τους κρατήσουν μακριά από την ενεργό δράση στα σωματεία, αυτό σύντομα θα σπάσει.

Παλεύουμε για σωματεία ταξικά, μαζικά που θα παλεύουν για τη βελτίωση της ζωής της εργατικής τάξης! Παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει.

Σήμερα το ΠΑΜΕ έστειλε το μήνυμα στους εργατοπατέρες οτι η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, οι συλλογικές διαδικασίες θα πραγματοποιούνται μέσα στο χώρο του ΕΚΚ είτε το θέλουν είτε όχι.

Η κατεύθυνση δόθηκε και στη σημερινή σύσκεψη, όπου μέλη σωματείων και διοικήσεων έδωσαν τον αγωνιστικό τους παλμό και δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι θα καταβάλλουνε όλες τους τις δυνάμεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη απεργιακή προετοιμασία, μπροστά στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για ψήφιση στη βουλή.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια