Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ανάγκη καταβολής του de minimis 2018, κρατική ενίσχυσης ήσσονος σημασίας, σε όλους τους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας, ανεξαρτήτως υποβολής δήλωσης Ο.Σ.Δ.Ε. το έτος 2019


Ερώτηση της βουλευτού προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


          Η βουλευτής ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαυρουδή  Βορίδη, εάν προτίθεται να επανεξετάσει το ενδεχόμενο καταβολής της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) στους καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι τη στερήθηκαν για το μόνο λόγο ότι δεν υπέβαλαν ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019.

          Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

                                                                                                                     
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαυρουδή  Βορίδη

Θέμα: Ανάγκη για καταβολή της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) στους καπνοπαραγωγούς της Π.Ε. Πιερίας για το έτος 2018

Κύριε Υπουργέ,

Στις 24 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) στους καπνοπαραγωγούς των ποικιλιών «Κατερίνη» και «Μπασμάς», μεταξύ άλλων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 1316/331039 των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ 4739/20-12-2019), δίνοντας μία σημαντική ανάσα στην τοπική οικονομία.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ως άνω ενίσχυση αποσκοπεί στη στήριξη των καπνοπαραγωγών που υπέστησαν σοβαρή μείωση των εισοδημάτων τους λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά το έτος 2018 αλλά και λόγω μυκητολογικών προσβολών και ιώσεων της παραγωγής τους, παρατηρήθηκε το φαινόμενο δικαιούχοι καπνοπαραγωγοί να μην έχουν λάβει την κρατική ενίσχυση, λόγω του ότι δεν υπέβαλαν ενιαία αίτηση ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) για το έτος 2019.

Επειδή η πληρωμή της εν λόγω κρατικής ενίσχυσης αφορά απώλεια εισοδήματος από τις καλλιέργειες καπνού του έτους 2018 (ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2018) και θα καταβαλλόταν στους δικαιούχους με βάση τα στρέμματα καπνού που είχαν δηλώσει σε αυτή (Ε.Α.Ε. 2018).

Επειδή είναι άδικη η μη καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι για διάφορους λόγους είτε δεν μπορούσαν είτε δεν όφειλαν να υποβάλουν ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019.

Επειδή η καταβολή της κρατικής ενίσχυσης σε όλους τους δικαιούχους θα αποτελέσει δίκαιη βοήθεια προς τους καπνοπαραγωγούς της Π.Ε. Πιερίας αλλά και γενικότερη στήριξη της τοπικής οικονομίας, η οποία αποτελείται κυρίως από αγροτικό πληθυσμό.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεστε να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο καταβολής της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας στους καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι τη στερήθηκαν για το μόνο λόγο ότι δεν υπέβαλαν ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019;

Η Ερωτώσα Βουλευτής


Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.