Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η ΕΛΑΣ στη μάχη για την αντιμετώπιση επιθέσεων με drone

Μέτρα πρόληψης και αποτροπής επιθέσεων με drone εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία.


Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει ήδη σχετικές έρευνες και το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός πρόσκλησης ενδιαφέροντος εταιριών που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο κλάδο.

Βάσει των επισημάνσεων που έχουν κάνει αξιωματικοί της Αστυνομίας, τα συστήματα που θα προκύψουν θα έχουν ως στόχο την ανίχνευση και την παρεμβολή της λειτουργίας ενός ιπτάμενου αντικειμένου.

Όσον αφορά τον εντοπισμό ενός drone, μπορεί να γίνει μέσω:

1. Συστήματος ανίχνευσης με ραντάρ συνεχούς παλμού, που βασίζεται στο φαινόμενο doppler

2. Συστήματος αναγνώρισης με ραδιοσυχνότητες, που βασίζεται στην ψηφιακή επεξεργασία του ραδιοσήματος.

3. Συστήματος επιτήρησης με οπτικά μέσα ηλεκτροπτικής και υπέρυθρης κάμερας (λειτουργεί βοηθητικά στα παραπάνω συστήματα).

4. Συστήματος αναγνώρισης με ακουστικό αισθητήρα, που αναλύει τα ακουστικά σήματα.

Αναφορικά την παρεμβολή στη λειτουργίας ενός drone, η παρέμβαση στην πλοήγηση μπορεί να γίνει είτε στην τηλεμετρία, που θα το οδηγήσει πίσω στην αρχική του θέση, είτε στον εντοπισμός της θέσης του που θα το αναγκάζει να προσγειωθεί σε εκείνο το σημείο.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.