Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

«Πράσινο φως» από το Υπουργείο Αθλητισμού για την υπαγωγή στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» της δαπάνης για τις παρεμβάσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού


Αίτημα για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» των δαπανών για τις παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης τύπου Τ9, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, προκειμένου σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, να πληροί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας αγώνων επαγγελματικών κατηγοριών ή και διεθνών αγώνων διατύπωσε ο Δήμος Κατερίνης, με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος των παρεμβάσεων, οι οποίες βασίζονται σε μελέτη που εκπόνησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης είναι αφενός η συντήρηση και αναβάθμιση των δομών και της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου και αφετέρου η αποπεράτωση όλων των απαιτούμενων παρεμβάσεων, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τη χορήγηση της αθλητικής εγκατάστασης άδειας λειτουργίας κατηγορίας ΣΤ’.

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του κλειστού Γυμναστηρίου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό θα παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία ένα μεγάλο έργο αθλητισμού, έναν ασφαλή και σύγχρονο χώρο άθλησης - στολίδι για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο θα μπορούν να χαίρονται όλοι. Παράλληλα, αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις στοχεύουμε στη φιλοξενία και διεξαγωγή μεγάλων εγχώριων και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, ενισχύοντας έτσι και τον αθλητικό τουρισμό» αναφέρει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, ύψους 1.020.000 ευρώ με Φ.Π.Α. αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», καθώς και από ίδιους πόρους. Η δημοπράτηση του έργου, θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την οριστική ένταξή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με την μελέτη προτείνεται να εκτελεστούν:

Εργασίες διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων και της διαρρύθμισης του ισογείου και του μεσωρόφου. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, με σκοπό την δημιουργία όλων των απαιτούμενων για την αδειοδότηση χώρων (όπως π.χ. αποδυτηρίων, κυλικείων, ιατρείων, χώρων wc φιλάθλων, χώρων wc ΑΜΕΑ κ.α.)

Προμήθεια 2 εξωτερικών ανελκυστήρων για την βελτίωση της προσβασιμότητας προς και από τους χώρους του μεσωρόφου για ΑΜΚ.

Προμήθεια και εγκατάσταση τριών πτυσσόμενων κερκίδων, ώστε να είναι δυνατή η φιλοξενία πάνω από 1.000 φιλάθλων.

Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού προστασίας και διαχωρισμού των αθλητών από τους φιλάθλους που θα τοποθετούνται στο ισόγειο (όπως π.χ. κινητών μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και φυσούνων).

Δημιουργία θέσεων φιλάθλων ΑΜΕΑ και εργασίες πρόβλεψης άμεσης πρόσβασης σε αυτές (όπως π.χ. άνοιγμα περαιτέρω εισόδων στο κτίριο).

•Προμήθεια και εγκατάσταση δύο προκάτ κτιρίων τα οποία θα εξοπλιστούν κατάλληλα αποτελώντας τα δύο wc ΑΜΕΑ.

•Εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Εργασίες εξωτερικών χρωματισμών του κτιρίου.

•Απαιτούμενες εργασίες και προμήθειες μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και την κείμενη νομοθεσία.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.