Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Καλές πρακτικές της κυκλικής οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο της αγροδιατροφής κατά την πρώτη συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου INTERREG EUROPE ‘SinCE-AFC” από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Καλές πρακτικές της κυκλικής οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο της αγροδιατροφής παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου INTERREG EUROPE “SinCE-AFC”, Κυκλική Οικονομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του κλάδου της Αγροδιατροφής, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρώτη Συνεδρίαση της Ομάδας Τοπικής Υποστήριξης του έργου για την Κυκλική Οικονομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του κλάδου Αγροδιατροφής, SinCE-AFC (Enhancing the Entrepreneurship of SMEs in Circular Economy of the Agri-Food Chain), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG EUROPE, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΚΕΔΕΑ του Α.Π.Θ.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.


Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νικόλαος Τζόλλας, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι στόχοι, η δομή και οι δράσεις του έργου, παρουσιάστηκαν από τον Δρ. Χρήστο Καρκανιά, εκπρόσωπο της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν επίσης τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης.

Στη συνέχεια, αναλύθηκαν οι πολιτικές του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για την επιχειρηματικότητα και την κυκλική οικονομία από τον κ. Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη, προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μία πρώτη καλή πρακτική κυκλικής οικονομίας στον κλάδο της αγροδιατροφής - Social Plate Interreg GR-BG: Στήριξη των κοινωνικών επιχειρήσεων στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού - αναδείχθηκε από τον κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, Πρόεδρο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης. Μία δεύτερη καλή πρακτική - Πλατφόρμες Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Αγροδιατροφή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκε από την κ. Λαμπρινή Τσώλη, εκπρόσωπο του τμήματος Επιστημονικοτεχνικής Υποστήριξης και Υλοποίησης Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Ωραιοκάστρου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, τον Ελαιοπαραγωγικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής και το Agrodesign Cluster.

Ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα σε σχέση με την κυκλική οικονομία και γύρω από άλλες καλές πρακτικές που θα μπορούσαν να εντοπιστούν και να αναδειχθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Τοπική Ομάδα Υποστήριξης θα συνέρχεται κάθε έξι μήνες, κατά τη διάρκεια της 1ης φάσης του έργου SinCE-AFC (τρία έτη).


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.