Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Portal-οδηγός του ταξιδιώτη στον πλούτο της Via Egnatia

Οι Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Θεσσαλία και τα Ιόνια Νησιά, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τουριστικά το asset της αρχαίας Via Egnatia και τον άξονα της σύγχρονης Εγνατίας Οδού, από τον οποίο διέρχονται ως και 4 εκατ οχήματα το χρόνο.

Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο ΥΜΑΘ, με πρωτοβουλία του υφυπ. Εσωτερικών κ. Καράογλου,  με θέμα τη δημιουργία  ενός ταξιδιωτικού Portal το οποίο θα παρέχει πληροφορίες για όλα τα θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος, κατά μήκος του άξονα, πληροφορίες για τα μνημεία, τη γαστρονομία, τους χώρους φιλοξενίας, τα μνημεία και τους χώρους πολιτισμού, αλλά και την επιχειρηματικότητα στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο οδικός άξονας.


Στόχος είναι, το portal της Via Egnatia να είναι έτοιμο εντός του 2020.

Στη σύσκεψη μετείχαν  εκπρόσωποι των Περιφερειών Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και της Εγνατίας Οδού ΑΕ., όπως και ο φωτογράδος κ. Γιάννης Ζαρζώνης που επί μακρά σειρά ετών πραγματοποιεί φωτογραφικά οδοπορικά στην Εγνατία.

Όπως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης δήλωσε ο Υφυπουργός, σήμερα το ΥΜΑΘ ξαναέπιασε το νήμα από εκεί που είχε αφεθεί το 2015, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση δεν συνέχισε την πρωτοβουλία που είχαν αναλάβει ΥΜΑΘ και Εγνατία Οδός Α.Ε., για τη δημιουργία ενός τέτοιου portal, επί της προηγούμενης υπουργίας Καράογλου.

Σήμερα συναποφασίστηκε ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, μία ομάδα εργασίας, θα καταλήξει στη διαμόρφωση ενός κειμένου για το Μνημόνιο Συνεργασίας που θα υπογραφεί από τους φορείς που θα εμπλακούν.

Επίσης, μέχρι τότε, η ίδια ομάδα εργασίας και στο εταιρικό σχήμα που θα υλοποιήσει το έργο. Αμέσως μετά αυτή η ίδια ομάδα θα εργαστεί για να προετοιμάσει το κόστος του όλου έργου και την κατανομή του κόστους. Το έργο, όπως είπε ο υφυπουργός θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους, από ευρωπαϊκά προγράμματα, από ίδιους πόρους, πόροι από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίς &Θράκης κ. Χρ. Μέτιος, δήλωσε ότι υποστηρίζει  το σχέδιο για το portal καθώς είναι στην αντίληψη που διατρέχει την συγκεκριμένη Περιφέρεια η οποία υλοποιεί μία συγκεκριμένη πολιτιστική διαδρομή, χρηματοδοτώντας σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία στη διαδρομή της Εγνατίας Οδού, αλλά και δράσεων προβολής τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ αλλά και του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος είπε ότι η Εγνατία, αποτελεί τον άξονα που συνδέει Δύση με Ανατολή αλλά, με τους καθέτους της, με την Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία. Η Εγνατία Οδός αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο που θα μπορέσει να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη και του τουρισμου.

To  εγχείρημα αυτό, είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, έχει και γεωπολιτική και οικονομική διάσταση, αφού με την Εγνατία συνδέονται μεγάλα λιμάνια, για τα οποία υπάρχουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που μπορεί να αξιοποιηθεί και για τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλία.

Υπέρ της δημιουργίας του ταξιδιωτικού portal μίλησε και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Π.Κ.Μ. κ. Αλέξανδρος Θάνος. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που εμμέσως συνδέεται με την Εγνατία Οδό, εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας, ενώ την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Κυάνας. Ο κ. Ζαρζώνης, φω

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Καράογλου:


Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Πηγη: grtimes


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.