Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ζητείται η συνεργασία των δημοτών για τη διατήρηση της καθαριότητας στο Δήμο Κατερίνης


Υψηλή προτεραιότητα του ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, αποτελεί η δημιουργία, η διατήρηση και η διασφάλιση ενός καθαρού, υγιούς και πολιτισμένου Περιβάλλοντος στα όρια ευθύνης του, με έμφαση στη διατήρηση της καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και την ορθή χρήση των κάδων ανακύκλωσης συσκευασιών, ενδυμάτων και υποδημάτων. Προς την κατεύθυνση αυτή, η ανάγκη της έμπρακτης  συνεργασίας Δήμου και πολιτών συνιστά πρώτη προτεραιότητα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης: «Η προσπάθειά μας να προστατεύουμε το περιβάλλον, να βελτιώνουμε την εικόνα του Δήμου  και να διατηρούμε καθαρό τον τόπο μας, είναι συνεχής. Επειδή όμως ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει πενιχρά μέσα, πεπαλαιωμένο στόλο και λιγοστούς υπαλλήλους σε σχέση με την έκταση του Δήμου καλούμε τους δημότες να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο και να βοηθήσουν στη διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος».
Επιπλέον, όπως σημείωσε: «Η καθαριότητα αφορά τη δημόσια εικόνα της πόλης και ευρύτερα του Δήμου Κατερίνης. Ενός Δήμου τουριστικού, τον οποίου οφείλουμε να κρατήσουμε αισθητικά σε υψηλό επίπεδο, ώστε να αυξήσουμε γιατί όχι την ελκυστικότητά μας σε επισκέπτες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Κυριακίδης, κάλεσε τους δημότες να μην πετούν απορρίμματα οπουδήποτε, ακόμη και δίπλα σε κάδους ανακύκλωσης, να σέβονται το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και να αναλογίζονται τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές σε βάρος όλων μας. Κάλεσε όμως και τους δημότες, να μην επιτρέπουν σε συμπολίτες μας να ρυπαίνουν το περιβάλλον, και πιο συγκεκριμένα ζήτησε να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, και, σε αντίθετη περίπτωση, να καλούν τον Δήμο να επέμβει.ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Ως προς το ζήτημα της ανακύκλωσης, ο κος Κυριακίδης ανέφερε ότι είναι ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης, να μειωθούν τα απορρίμματα, να προστατευθεί περαιτέρω το περιβάλλον και να μειωθούν τα έξοδα που καταβάλλει ο Δήμος για την αποκομιδή και μεταφορά των σκουπιδιών στους χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, οι πολίτες είναι ανάγκη να μάθουν και το ποια είδη είναι ανακυκλώσιμα και ποια όχι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται έξω από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης. «Εκεί, στους μπλε κάδους, υπάρχει μια αφίσα απέξω που υποδεικνύει στους πολίτες ότι δεν γίνεται παντός είδους ανακύκλωση ειδών αλλά ανακύκλωση μόνο κάποιων συγκεκριμένων συσκευασιών», σημείωσε ο κ. Κυριακίδης.


ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ

Επίσης, ως προς την ανακύκλωση (σχισμένων – φθαρμένων κ.α.) ενδυμάτων ή υποδημάτων σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν πρόσφατα, διευκρίνισε ότι: «Το κέρδος του Δήμου είναι η μείωση των απορριμμάτων και η εξοικονόμηση χρημάτων και η διάδοση του μηνύματος για την ανακύκλωση υλικών και την προστασία του περιβάλλοντος», ενώ όπως πρόσθεσε: «Βεβαίως, κάποια ενδύματα ή υποδήματα σύμφωνα με την πολιτική της εταιρίας, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση, μπορούν να προσφερθούν δωρεάν σε ένα ίδρυμα που θα τους υποδείξουμε. Αυτό θα γίνει με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης».ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

Τέλος, σε ό, τι αφορά στον πεζόδρομο της Μ.Αλεξάνδρου, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στη ρίψη χαρτοκιβωτίων στους κάδους ανακύκλωσης, ένα χρόνιο πρόβλημα, για το οποίο έχει ήδη  μιλήσει με καταστηματάρχες. «Τους έχω επανειλημμένα επισημάνει να διπλώνουν τα χαρτοκιβώτια που πετούν, ώστε να έχουν τον λιγότερο δυνατό όγκο  και να εξοικονομείται χώρος και για άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Έτσι δεν θα  ξεχειλίζουν οι κάδοι και γύρω απ’ αυτούς δεν θα γίνεται ρίψη κ.α.υλικών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακίδης επισημαίνοντας ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση δημοτών και εμπόρων για όλο το φάσμα της καθαριότητας είναι μέσα στις προτεραιότητες της διοίκησης.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.