HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 1 Φεβρουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

1η Φεβρουαρίου                                   Καλό Μήνα!

Γεγονότα


Ιωάννης Χαλεπλής
1931-Σύμφωνα με ειδοποίηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Ηχώ των Πιερίων” (15-3-1931, αναδημοσίευση Νέα Εποχή, 9-11-1974) , από 1ης Φεβρουαρίου ενιαυσίου έτους, το Πρακτορείο Αυτοκινήτων Κατερίνης διελύθη. Οι αξιότιμοι πελάτες τους παρακαλούνται να απευθύνονται στους: Αντ. Γιώργα,  Ιωάννη Χαλεπλή και Ευστάθιο Ούζα.

1932-Με πρωτοβουλία της κ. Συλλοπούλου συνήλθε μία ομάδα από δεσποινίδες της Κατερίνης και αποφάσισε να ιδρυθεί σύλλογος νεανίδων με σκοπό την υποστήριξη απόρων μαθητών και μαθητριών. Ορίστηκε προσωρινή επιτροπή από τις δεσποινίδες: Κούλα Νικολαΐδου, Ευτ. Κούλα, Ναυσικά Τσαλοπούλου, Έλλη Πόρου και Ελ. Βλυσνάκη, η οποία συνερχομένη θα καταρτίσει και το καταστατικό του συλλόγου. (Ηχώ των Πιερίων, 1-2-1932)

1940-Τα ξημερώματα ισχυρός σεισμός συνταράζει την Κατερίνη αναστατώνοντας τους κατοίκους και σημειώνονται υλικές ζημιές (ρήγματα σε σπίτια, πτώση κεραμιδιών). Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Κατερίνης, ο εμπορορράπτης Θεόδωρος Ξηρομερίτης. (Νέα Εποχή, 22-11-1980, σελ. 2.)

1959-Στις πρόσφατες εκλογές κατά την γενική συνέλευση της ΚΥΔΕΠ, πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κατερινιώτης Γεώργιος Γεωργούλης. (Νέα Εποχή, 1-2-1959, σελ. 4)

1960-Εγκαινιάζεται από τον διευθυντή της Νομαρχίας Μενέλαο Τσακίρη η Λέσχη Προσκόπων του Αιγινίου. (Μακεδονικός Αγών, 3-2-1960, σελ. 1)

1967-Από σήμερα θα συστεγάζονται (στον δεύτερο όροφο της οικοδομής Κ. Μελετλίδη, γωνία Βασ. Κωνσταντίνου και Βότση, πάνω από την Οικονομική Εφορία Πιερίας) το Εμπορικόν Επιμελητήριον, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και το Σωματείον Εμποροπαντοπωλών της Κατερίνης.

Ντίνος Γκουγκουρέλας
1968-Τίθεται σε ισχύ η συγχώνευση του 26ου ΚΤΕΛ Πιερίας στο ενοποιημένο 4ο ΚΤΕΛ, με έδρα τη Λάρισα. Τελευταίος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου πριν τη συγχώνευση ήταν ο Ντίνος Γκουγκουρέλας ενώ αντιπρόσωπος του ΚΤΕΛ Πιερίας στο ενοποιημένο ΚΤΕΛ αναλαμβάνει ο Μάνθος Μαργκάς. (Νέα Εποχή,  3-2-1968, σελ. 4)

2017-Εγκαινιάζεται από τον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη (διοικητής του Νοσοκομείου ο Ανέστης Μυστρίδης) η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Κατερίνης.


Έγιναν κι αυτά

1953-Ανοίγει τις εργασίες του το Β΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Καπνομεσιτών στην αίθουσα του κέντρου του Δημοτικού Κήπου της Κατερίνης, (Μακεδονικός Αγών, 1-2-1953, σελ. 1).

1959-Πρόεδρος του Σωματείου Αρτεργατών Κατερίνης εκλέγεται ο Στέφανος Ψαρράς, γενικός γραμματέας ο Ευάγγελος Παπαδημητρίου, ταμίας ο Ν. Μπουντόλας και σύμβουλοι οι Λ. Γκραίκος και Θ. Ιωαννίδης. Εξελεγκτική Επιτροπή: πρόεδρος ο Δημ. Μπουντόλας, μέλη Κ. Μανούτσογλου και Ξενοφών Ποιμενίδης. (Μακεδονικός Αγών, 8-2-1959, σελ. 1).

1960-Εγκαθίστανται στην Κατερίνη επτά νέοι μετασχηματιστές από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την τάση του ρεύματος, (Νέα Εποχή, 1-2-1960, σελ. 4)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια