Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 10 Φεβρουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

10 Φεβρουαρίου

Γεγονότα

1953-Για μία μόνο ημέρα δύο παραστάσεις της “Λυσιστράτης” του Αριστοφάνη δίνονται στο κινηματοθέατρο “Διονύσια”.  Τον πρώτο ρόλο υποδύεται ο διάσημος καλλιτέχνης Μ. Μάνος. Απαγορεύεται αυστηρώς η είσοδος σε γυναίκες και ανηλίκους. (Μακεδονικός Αγών, 8-2-1953, σελ. 2).

1954-Εγκρίνεται από το Πρωτοδικείο Κατερίνης η σύσταση του Σωματείου Αποκαταστάσεως  Ακτημόνων Καλλιεργητών Κούκου «Ο Άγιος Δημήτριος» με έδρα τον Κούκο. (Μακεδονικός Αγών, 14-2-1954, σελ. 2)

1956-Νομάρχης Πιερίας αναλαμβάνει ο Αντώνιος Σβώκος, δημοσιογράφος από τη Ναυπακτία. (Περικλής Γρ. Αγγελόπουλος, Πολιτική Διοίκησις και Αυτοδιοίκησις εις την Βόρειον Ελλάδα 1912-1965, Θεσσαλονίκη 1965, σελ. 101)

1957-Στις αρχαιρεσίες για το νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Αναπήρων Πολέμων πρόεδρος εκλέγεται ο Μηνάς Χαλεπλής και στο Σωματείο Εμποροπαντοπωλών πρόεδρος ο Κων. Χουσουρίδης.(Μακεδονικός Αγών, 26-2-1957, σελ. 1).

1962-Πραγματοποιείται στο Λιτόχωρο παιδαγωγικό συνέδριο με πρωτοβουλία του επιθεωρητή Στέργιου Ζυγουράκη και με συμμετοχή δασκάλων από τον τομέα του Νοτίου Ολύμπου της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας. (Μακεδονικός Αγών, 19-2-1962, σελ. 1).

1964-Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Πιερίας, Γεώργιος Γεωργουλής, προκειμένου να πολιτευτεί. Νέος πρόεδρος της ΕΓΣ εκλέγεται ο Γιάννης Πετρίδης. (Νέα Εποχή, 8-2-1964, σελ. 1)

Γιάννης Πετρίδης

1986-Επιλέγονται από την τριμελή εξεταστική επιτροπή που διορίστηκε από τη Νομαρχία Πιερίας, τα πρώτα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας της Κατερίνης.

2002-Εγκαινιάζεται το ΚΑΠΗ Νέας Εφέσου. (Πηγή: εφημερίδα Τα εν Δίω Ολύμπια Νέα , περιοδική έκδοση του συνδυασμού «Δίον Πρώτος Δήμος», Μάρτιος 2002)

2005-Σημαντικά ευρήματα για την περίοδο των Φιλαλέξανδρων βασιλέων στην περιοχή του αρχαίου Δίου εντοπίστηκαν σε χώρο, που πιθανώς λειτουργούσε ως εμπορικό κατάστημα του 3ου αιώνα μ.Χ. αλλά και σε μία καταπακτή - αποθήκη. Τα εν λόγω ευρήματα ανακαλύφθηκαν έπειτα από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2004 στη βόρεια πτέρυγα της αγοράς του αρχαίου Δίου,  με επιβλέποντα καθηγητή αρχαιολογίας το Δημήτρη Παντερμαλή. (news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ, 10-2-2005).

2006-Ο αντινομάρχης Πιερίας Αθανάσιος Φωτίου τονίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι ιατρικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα μετά τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος γρίπης των πτηνών στην Πιερία. (news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ 10-2-2006)

Έφυγαν

Πλάτων Λεμονόπουλος
1974-Πεθαίνει σε ηλικία 66 ετών ο Πλάτων Λεμονόπουλος, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας , από τους ιδρυτές της εφημερίδας “Μακεδονικός Αγών” μαζί με τον πατέρα του Χρήστο και τα αδέρφια του. Ίδρυσε τον πρώτο Κυλινδρόμυλο και την Ολυμπιακή Ακτή (σήμερα Κατερινόσκαλα) από το 1966, αξιοποιώντας τουριστικά την Παραλία Κατερίνης. Ήταν αδερφός του Χαράλαμπου και του Φιλόθεου Λεμονόπουλου και επανεξέδωσε την εφημερίδα “Μακεδονικός Αγών” (1950).  Υπήρξε επίσης ιδρυτής και πρόεδρος του Οικοδομικού Συνοικισμού Κατερίνης “Τα Ολύμπια”. (Μακεδονικός Αγών, 16-2-1974, σελ. 1)

Έγιναν κι αυτά

1962- Πρόεδρος του Σωματείου Καφεπωλών Κατερίνης εκλέγεται ο Σπύρος Διαμαντίδης και του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης ο Δημ. Διαμαντίδης.  (Νέα Εποχή, 10-2-1962, σελ. 4)

1969-Αναγνωρίζεται από το Πρωτοδικείο Κατερίνης το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Κατερίνης. (Νέα Εποχή, 15-2-1969, σελ. 4)

1975-Στη γενική συνέλευση της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Νομού Πιερίας, πρόεδρος εκλέγεται ξανά ο Ανέστης Κοκτσίδης, αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Τζήκας, ταμίας και συμπράττων ο Γεώργιος Κιλεσσόπουλος, γραμματέας ο Δημοσθένης Δωδόπουλος και μέλος ο Αναστάσιος Χαραλαμπίδης. (Μακεδονικός Αγών, 15-2-1975, σελ. 1)

1982-Ιδρύθηκε Σύλλογος Σερραίων Νομού Πιερίας με την επωνυμία “Ο Λαϊλιάς”. Πρώτος πρόεδρος εκλέγεται ο Αθανάσιος Βελίκης.

Αθανάσιος Βελίκης

1986-Με απόφαση της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης διορίζεται επίτιμος πρόεδρος ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Κατσής (πρόεδρος το 1984-85). (Μακεδονικός Αγών, 22-2-1986, σελ. 1)

2004-Από σήμερα συντομεύει το σιδηροδρομικό δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, καθώς δόθηκαν στην κυκλοφορία οι σήραγγες Πλαταμώνα και Τεμπών.  Οι αμαξοστοιχίες InterCity Express θα πραγματοποιούν την εν λόγω διαδρομή  σε χρόνο τεσσάρων ωρών και 30 λεπτών με δύο σταθμεύσεις (σε Λειανοκλάδι και Λάρισα).

2013-Πολίτες της Πιερίας πραγματοποιούν συγκέντρωση στα παράπλευρα διόδια Λεπτοκαρυάς και σηκώνουν τις μπάρες,επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων για περίπου μία ώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή νέων σταθμών διοδίων στα όρια του νομού. (enet.gr, 10-2-2013)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.