HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ολοκληρώθηκαν με κάθε επισημότητα στο Λιτόχωρο, την έδρα του Δήμου Δίου-Ολύμπου οι εορταστικές διήμερες εκδηλώσεις της 142ης Επετείου της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννης Κυρίτσης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα: «Η προκήρυξη της επαναστατικής κυβέρνησης του 1878. Μια επίκαιρη ανάγνωση». Την ομιλία πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου «Οδυσσέας Σβάρνας» και η Δημοτική Χορωδία «Ιωάννης Σακελλαρίδης».
Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, τελέστηκε δοξολογία στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου , παρουσία του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργού και επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Στη δοξολογία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, κ.κ. Γεώργιος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου και στη συνέχεια μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Αγίου Νικολάου. Μετά το τέλος της παρέλασης, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, παρέθεσε δεξίωση για το κοινό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και το μεσημέρι επίσημο γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λιτοχώρου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτές κ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Φώντας Μπαραλιάκος, κ. Μπέτυ Σκούφα, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, κ. Αν. Μανώλας, ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης Γερμασόγεια Κύπρου, κ. Κυριάκος Ξυδιάς, ο διοικητής της 24ης ΤΘΤ Λιτοχώρου, κ. Ιωάννης Δημητρέλλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, κ.Γιώργος Τζήμας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια