Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πότε αναμένεται η πρόσληψη 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης

Τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου αναμένεται να υπογραφεί από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο η σχετική εγκύκλιος για την πρόσληψη 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, σε μία πρώτη – ουσιαστική – προσπάθεια ενισχύσεώς τους με «νέο αίμα» την τελευταία δεκαετία των Μνημονίων και των περιοριστικών όρων που αυτό έθετε για προσλήψεις στο Δημόσιο.


Συμφώνως με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες της ιστοσελίδας lawandorder.gr, αυτή τη στιγμή η προαναφερθείσα εγκύκλιος βρίσκεται στο γραφείο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου προς υπογραφή από αυτόν και αμέσως μετά αναμένεται να προωθηθεί υπηρεσιακώς στο γραφείο του ΥΕΘΑ, προκειμένου να λάβει και από αυτόν την τελευταία απαιτούμενη υπογραφή και ακολούθως να αναρτηθεί στο διαδίκτυο για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι. 

Θυμίζουμε ότι έχει ήδη υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) μεταξύ των συναρμόδιων υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των ανακατατασσομένων οπλιτών και επανακατατασσομένων εφέδρων για βραχεία περίοδο υπηρεσίας στις ΕΔ. Πρόκειται για τους ΟΒΑ, οι οποίοι είτε στη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας είτε αμέσως μετά την αφυπηρέτησή τους από αυτές, θα εντάσσονται εκ νέου στις ΕΔ ως ΟΒΑ για περίοδο ως 3 ετών επ’ αμοιβή.

Συμφώνως με την προαναφερθείσα ΚΥΑ, αλλά και την προς υπογραφή εγκύκλιο, ο αριθμός των ΟΒΑ κατά το έτος 2020 και για βραχεία περίοδο έως τριών ετών, ορίζεται ως ακολούθως:

-Χίλιοι διακόσιοι (1200) για τον Στρατό Ξηράς.

-Τετρακόσιοι (400) για το Πολεμικό Ναυτικό.

-Τετρακόσιοι (400) για την Πολεμική Αεροπορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 1200 ΟΒΑ του ΣΞ, όλοι τους είναι για το Πεζικό, Τεθωρακισμένα, το Πυροβολικό και – κυρίως – για τις Ειδικές Δυνάμεις και ουδείς για τα υπόλοιπα Όπλα ή Σώματα.

Ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος είχε προαναγγείλει με δήλωσή του ότι εντός του Φεβρουαρίου θα υπάρξει προκήρυξη για 2.000 προσλήψεις, κάτι που σε γενικές γραμμές θα είναι ακριβής δήλωση με λίγες μέρες υπέρβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αυτή αποβλέπει στη σημαντική εισροή νέου έμψυχου δυναμικού στις Ένοπλες Δυνάμεις, για την ηλικιακή ανανέωση του κατώτερου έμψυχου δυναμικού και για τους τρεις Κλάδους των ΕΔ, μετά από πολύ καιρό που οι προσλήψεις με κάθε τρόπο είχαν είτε περιοριστεί είτε παγώσει, ελέω των σχετικών Μνημονιακών μέτρων περί απαγορεύσεως των προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα.

Πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχει προσληφθεί στις ΕΔ ούτε ένας Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) από το 2010 (!) ενώ την ίδια ώρα έχουν αποστρατευθεί, παραιτηθεί ή δεν έχουν ανανεωθεί οι υπηρεσίες τους περισσότεροι από 40.000 ΕΠΟΠ και στους τρεις Κλάδους, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί αφού δεν έχει προσληφθεί – ως προελέχθη – ούτε ένας!


Πηγή

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.