HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 27 Φεβρουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

27 Φεβρουαρίου

Γεγονότα

1931-Οι κάτοικοι της Κατερίνης αρχίζουν να πίνουν νερό από τις πηγές της Βρυάζας. Την έναρξη της διοχέτευσης χαιρέτισε αυτοπροσώπως με κανονιοβολισμό ο δήμαρχος της πόλης, Νικόλαος Δίκας. (Ηχώ των Πιερίων, 1-3-1931, αρ. 56)

1983-Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων νομού Πιερίας εκλέγεται ο Δημήτριος Ζαπουνίδης, αντιπρόεδρος ο Φώτης Χατζηπαπαφωτίου και μέλη για την Εκτελεστική Επιτροπή τους: Χαρίλαο Βαρμάζη, Βασίλη Κεχαγιά, Νίκο Παραδεισόπουλο και Δημήτριο Στάμκο. (Μακεδονικός Αγών, 5-3-1983, σελ. 1)

2005-Στην πρώτη του παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Κατερινιώτης γυμναστής Χρήστος Λιμπανοβνός κατακτά την 5η θέση στον τελικό του άλματος με 9,050 βαθμούς στο "Αμέρικαν Καπ", το πρώτο μεγάλο διεθνές τουρνουά για το 2005 που λαμβάνει χώρα στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. (Ελευθεροτυπία, 27-2-2005).
Χρήστος Λιμπανοβνός
2014-Ο Γεώργιος Χρυσοστόμου εκλέγεται νέος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Βεροίας και δραστήριος κληρικός, ο Σεβασμιώτατος σπούδασε στη Θεολογική και Φιλοσοφική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης διετέλεσε καθηγητής της Ανώτερης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Θεσσαλονίκης μεταξύ των ετών 1995-2007 και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Θεσσαλονίκης, πρώτα, στην τάξη του Αναπληρωτή Καθηγητή από το 2008 έως το 2012 και ύστερα, του Τακτικού Καθηγητή που βρίσκεται από το 2012 και συνεχίζει να διατελεί έως σήμερα.
Γεώργιος Χρυσοστόμου
Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος 

Έφυγαν

2018-Σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα  στην Εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης στο ύψος του παλιού εργοστασίου της ΡΟΚΑ ο 55χρονος επιχειρηματίας και ιχθυέμπορος από τον Πλαταμώνα, Νίκος Κουκάκης. Διατηρούσε σύγχρονα ιχθυοπωλεία σε Λάρισα και Πλαταμώνα («Ψαροπούλα») και ήταν αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Πιερίας, αλλά και της Λάρισας. (Πηγή: https://www.onlarissa.gr/2018/02/28/simera-mesimeri-ston-platamona-kidia-tou-atychou-nikou-koukaki/)

Έγιναν κι αυτά

Αθανάσιος Βελίκης
1981-Στις αρχαιρεσίες που διεξάγονται στον νεοσύστατο Ποδηλατικό Όμιλο Κατερίνης, πρόεδρος εκλέγεται ο Αθανάσιος Βελίκης.

2012-Οι Κατερινιώτες παρήγγειλαν μέσω διαδικτύου άλλους 75 τόνους πατάτες, χωρίς μεσάζοντες. Όπως γράφει η «Καθημερινή»: «συνεχίζουν «ακάθεκτοι» το έργο τους, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες για την αγορά πατάτας. Ήδη, μετά τη διάθεση 24 τόνων πατάτας, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην Κατερίνη, 1.110 οικογένειες από την Κατερίνη παρήγγειλαν -σε χρόνο ρεκόρ- άλλους 75 τόνους πατάτες (τρία φορτηγά). Η παράδοση θα γίνει το Σάββατο, 3 Μαρτίου. «Χρειάστηκαν μόλις 20 ώρες για να παραδώσουν οι 1.110 οικογένειες τις παραγγελίες τους -μέσω διαδικτύου- και από την Τρίτη, άλλοι δύο παραγωγοί από το Νευροκόπι Δράμας, θα αρχίσουν να συσκευάζουν τα 3.500 τσουβάλια πατάτες, που πρόκειται να πουληθούν το επόμενο Σάββατο, 3 Μαρτίου, στην Κατερίνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας. Στο μεταξύ, μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας», σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, αποφάσισαν, μέχρι την 15η Μαρτίου, την πρώτη διάθεση πατάτας και στην πόλη της Βέροιας με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. (www.kathimerini.gr, 27-2-2012, με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια