Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 3 Φεβρουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)


3 Φεβρουαρίου

Γεγονότα

1979-Γίνεται στο ξενοδοχείο “Λητώ” η τελετή αναγνώρισης του Ροταριανού Ομίλου Κατερίνης. (Μακεδονικός Αγών, 3-2-1979, σελ. 2)

1980-Εγκαινιάζονται, παρουσία του νομάρχη Παπαδημητρίου-Δούκα και του υφυπουργού Γιάννη Δημόπουλου , τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας “Η Εθνική”.

Έφυγαν

Κωνσταντίνος Οιχαλιώτης
2009-Στο Κοιμητήριο του Παπάγου οδηγείται στην τελευταία του κατοικία ο απόστρατος αξιωματικός  (υποστράτηγος) Κωνσταντίνος Οιχαλιώτης, που ήταν Νομάρχης Πιερίας από το 1965 ως το 1967 και νωρίτερα Λακωνίας από το 1964 ως το 1965. Στρατιωτικός με έντονη πολεμική δράση, με καταγωγή από την Οιχαλία Μεσσηνίας, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και τη Νομική Σχολή Αθηνών, διετέλεσε επιτελάρχης Στρατιάς και στρατιωτικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Βελιγράδι και στην Άγκυρα επί διετία. Τιμήθηκε με πλήθος παρασήμων, μεταξύ των οποίων και με 4 χρυσά Αριστεία Ανδρείας. Τον Φεβρουάριο του 1966 η θητεία του στην Πιερία παρατάθηκε για 5 έτη, όμως αποχώρησε το 1967. Με ενέργειές του ιδρύθηκε Πυροσβεστικός Σταθμός στην Κατερίνη. (Νέα Εποχή, 13-11-1965, σελ. 1 , 12-2-1966, σελ. 1 και 12-3-1966, σελ. 1)

2011-Πεθαίνει σε ηλικία 97 ετών ο Αλέκος Τσούφλιας, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας “Μακεδονικός Αγών”.
  
Έγιναν κι αυτά

1981-Στην Κατερίνη διακόπτεται στον κινηματογράφο “Παλλάς” η προβολή της ταινίας “Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο” εξαιτίας τηλεφωνημάτων για ύπαρξη βόμβας στο κτήριο. Εκκενώθηκε το κτήριο από αστυνομικά όργανα και κάποιοι μίλησαν για “προβοκάτσια”.


1983-Απαλλάσσονται κάθε κατηγορίας οι 25 ψαράδες του Λιτοχώρου, που είχαν κατηγορηθεί για τα επεισόδια που έγιναν το 1981 στην παραλία της Γρίτσας με ένα γρυ γρυ από τη Θεσσαλονίκη.Ο εισαγγελέας μίλησε πολύ αυστηρά για τον μηνυτή και για την καταστροφή του ενάλιου πλούτου στον Θερμαϊκό Κόλπο, ζητώντας παράλληλα από τους διαδίκους να μην επαναληφθούν τέτοια επεισόδια μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα από την Πολιτεία. (Μακεδονικός Αγών, 5-2-1983, σελ. 1.)
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.