Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 4 Φεβρουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)4 Φεβρουαρίου

Γεγονότα 

1953-Συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, φτάνει στην Κατερίνη ο υπουργός Βορείου Ελλάδος Ανδρέας Στράτος. Οι κάτοικοι των ενδιάμεσων χωριών από τη διαδρομή Μυλωβός – Κατερίνη, επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή στον υπουργό. (Μακεδονικός Αγών, 8-2-1953, σελ. 1).

Λαγορράχη
1963-Σύσταση της Κοινότητας Αρωνά. Ο οικισμός Αρωνάς αποσπάται από το δήμο Κατερίνης και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Αρωνά.
Σύσταση της Κοινότητας Λαγορράχης με την απόσπαση του οικισμού Λαγόρραχη από την Κοινότητα Μοσχοποτάμου και τον ορισμό του ως έδρα της Κοινότητας.

1964-Με απόφαση του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης ο Κατερινιώτης επιπλοποιός που τον Αύγουστο του 1959 κατέσφαξε τη λεχώνα σύζυγό του και την πεθερά του στην κλινική Καπαθανασιάδη, θα εγκλειστεί ισόβια σε δημόσιο ψυχιατρείο. (Μακεδονικός Αγών, 6-2-1964, σελ. 1)

1967-Συστάθηκε νέα εταιρεία με την ονομασία «Πιερικά Μάρμαρα». (Νέα Εποχή, 4-2-1967, σελ. 4)

1987-Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ολύμπιο Βήμα”, ο Δήμαρχος Κατερίνης Θεόφιλος Καμπερίδης αναφέρει ότι ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Κατερίνης θα λειτουργήσει μέσα στο μήνα.

Έφυγαν
 
Χουσεΐν Μπεκτάς
1981-Πεθαίνει ο 62χρονος γιατρός Χουσεΐν Μπεκτάς, ο οποίος εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική του ΙΚΑ.  (Μακεδονικός Αγών, 7-2-1981, σελ. 1)

1981-Σε ηλικία 71 ετών πεθαίνει στην Αθήνα ο Ορέστης Νικοδέλλης . Ήταν δικηγόρος παρ'  Αρείω Πάγω από το Λιβάδι Ολύμπου και πολιτευτής το 1963 με την Ένωση Κέντρου.

1984-Την τελευταία του πνοή αφήνει σε ηλικία 89 ετών ο πρώην βουλευτής Ζακύνθου με την ΕΡΕ (1956-67), Μιχαήλ Μυριδάκης. Στα 1953 ήταν διευθυντής του Σανατορίου Πέτρας Ολύμπου.

Έγιναν κι αυτά

1971-Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πιερικού ανέλαβε ο Θεόδωρος Χατζόγλου, έπειτα από τις αρχαιρεσίες του προηγούμενου μήνα. (Νέα Εποχή, 6-2-1971, σελ. 1)

1976-Τελούνται τα εγκαίνια της βιοτεχνίας ενδυμάτων “Ερμείδης” στην οδό Γεωργάκη Ολυμπίου, στην Κατερίνη. (Μακεδονικός Αγών, 7-2-1976, σελ. 2)

2018-Συλλαλητήριο υπέρ της μη χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ, στο Σύνταγμα των Αθηνών. Συμμετείχαν 140.000 πολίτες σύμφωνα και την ΕΛ.ΑΣ. και 1.500.000 πολίτες σύμφωνα με τους διοργανωτές. Βροντερό είναι το πιερικό παρών στο συλλαλητήριο.

ΑΡΩΝΑΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝΔημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.