Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Περισσότερες από 8000 παραβάσεις σε δύο εβδομάδες

Τη σειρά ελέγχων υπό τη γενικότερη ονομασία "παράβαση της εβδομάδας" συνέχισε η Τροχαία τις περασμένες εβδομάδες, εστιάζοντας αρχικά στη μη χρήση κράνους και έπειτα, σε υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ.

Όπως ενημέρωσε η Τροχαία, κατά την εβδομάδα 20-26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 28.014 έλεγχοι σε όλη τη χώρα, από 1.125 συνεργεία σε όλη τη χώρα. Συνολικά, διαπιστώθηκαν 7.100 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τη συντριπτική πλειοψηφία να αφορά στα όρια ταχύτητας. Συγκεκριμένα, οι 6.478 παραβάσεις αφορούν σε υπερβολική ταχύτητα, ενώ σε 623 περίπτωση διαπιστώθηκε οδήγηση με το ποσοστό του αλκοόλ να ξεπερνά τα νόμιμα όρια.

Πιο "παραβατική" περιοχή ήταν , φυσιολογικά λόγω της κατανομής πληθυσμού, η Αττική με 807 παραβάσεις, ενώ ακολούθησαν η Θεσσαλονίκη με 705, το Κιλκίς με 483, ο βόρειας άξονας της Κρήτης με 469, η Πιερία με 385 και η Κορινθία με 290 παραβάσεις.
Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (13-19 Ιανουαρίου), στο επίκεντρο της "παράβασης της εβδομάδας" βρέθηκε η μη χρήση κράνους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 6.800 έλεγχοι σε δίκυκλα, από 874 συνεργεία, διαπιστώνοντας 1.100 παραβάσεις. Οι 215 εξ αυτών βεβαιώθηκαν στην Αττική, ενώ ακολούθησαν το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο στην Κρήτη, με 215 και 98 παραβάσεις αντίστοιχα.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.